00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:01
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Күн башат
Мамлекеттик ипотекалык компания 2030-жылга жылга чейин канча батир курат?
09:05
40 мин
On air
09:57
2 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:01
5 мин
Тема дня
От агрокредитов до цифровых решений: новый курс «Айыл Банка»
10:06
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Жергиликтүү дыйкандарды колдоо максатында минералдык жер семирткичтерди ЕАЭБдин аймагынан тышка чыгарууга тыюу кирди
11:04
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Максимальный репост
On air
12:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Күн башат
Желим баштыктардын экологияга таасири - таштандыдан табиятты кантип сактайбыз?
13:05
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
60 мин
Ачык кеп
Басымдуу бөлүгү ЕАЭБ аймагына экспортолот – Кыргыз кактарын дүйнөгө таанытуу аракетти кандай жүрүп жатат?
15:04
40 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Личный интерес
Спорт или развлечение? Чем картинг полезен для детей и взрослых
16:04
46 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Көз мончок
Жазында бетке кам көрүү — косметикалык каражаттарын кантип туура тандоокерек?
17:04
55 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
Бесплатное обследование на цирроз: как работает новая диагностика?
18:07
46 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Стоп-кадр
“Жол” тасмасы көрүүчүлөргө жол көрсөтөбү?
19:06
46 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
Басымдуу бөлүгү ЕАЭБ аймагына экспортолот – Кыргыз кактарын дүйнөгө таанытуу аракетти кандай жүрүп жатат?
21:04
40 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Адистер депрессияга кептей турган тамакты атады

© Фото / Pexels / cottonbro studioКуурулган картошка (фри). Иллюстративдик сүрөт
Куурулган картошка (фри). Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 27.04.2023
Жазылуу
Окумуштуулар жүргүзгөн изилдөө 11 жылга созулуп, ага 140 миңден ашык адам катышкан.
БИШКЕК, 27-апр. — Sputnik. Кытайдын Ханчжоу шаарында жүргүзүлгөн изилдөөдөн кийин окумуштуулар кадимки куурулган картошка (фри) ашказанга гана эмес, адамдын психологиялык абалына дагы терс таасир этерин аныкташты. Бул тууралуу "Доктор Питер" басылмасы жазды.
Адистердин айтымында, көпчүлүк, өзгөчө балдар жакшы көргөн бул тамакта май менен крахмалдан тышкары туз дагы абдан көп болот.
Окумуштуулар жүргүзгөн изилдөө 11 жылга созулуп, ага 140 миңден ашык киши катышкан. Бул аралыкта стресс же депрессияга кабылгандардын басымдуу бөлүгү куурулган тамактарды, анын ичинен фрини көп жей турганын айткан.
"Окумуштуулар куурулган этке караганда куурулган картошаны көбүрөөк жеген адамдарда депрессияга кабылуу тобокелдиги 2 пайызга жогору болорун далилдешти", — деп жазылат макалада.
Адистер психикалык оорулар менен куурулган тамактын кандай байланышы бар экенин так айтуу азырынча мүмкүн эмес экенин кошумчалап, кандай болгон күндө дагы майга бышкан тамак-аш кишини семиртип жиберерин айтышты.
Малдын боорунан жасалган тамак. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 23.04.2023
Гемоглобинди көтөрө турган беш азыктын тизмеси
Жаңылыктар түрмөгү
0