https://sputnik.kg/20220502/chipsynyn-den-soolukka-taasiri-1064095124.html
Зат алмашуу бузулат. Чипсынын ден соолукка тийгизген терс таасири
Зат алмашуу бузулат. Чипсынын ден соолукка тийгизген терс таасири
Sputnik Кыргызстан
Аталган азыкта трансмайлар көп. Ал канда жаман холестериндин деңгээлин көтөрүп, жүрөк-кан тамыр системасына коркунуч алып келиши ыктымал. 02.05.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-05-02T09:49+0600
2022-05-02T09:49+0600
2022-05-02T09:49+0600
нутрициолог
чипсы
азык
ден соолук
оору
https://sputnik.kg/img/104560/97/1045609757_0:96:1921:1176_1920x0_80_0_0_fa10fb77daaaaaac1cf99debcf4b4865.jpg
БИШКЕК, 2-май — Sputnik. Нутрициолог Екатерина Ганорская чипсы көп жеген адамдын организминде кандай өзгөрүүлөр болорун санап берди. Адистин кеңеши РИА Новостиге жарыяланды. Дарыгердин айтымында, аталган азыкта трансмайлар көп. Ал канда жаман холестериндин деңгээлин көтөрүп, жүрөк-кан тамыр системасына коркунуч алып келиши ыктымал.Дарыгер чипсыны үй шартында майы жок жасап жесе болорун жана ал ден соолукка анчалык зыян эмес экенин белгилеген.
https://sputnik.kg/20220304/bala-bojrok-ooru-sebep-1062576462.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/104560/97/1045609757_112:0:1807:1271_1920x0_80_0_0_14277636d26ff6e9e47d8ca4651a1f9a.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
нутрициолог, чипсы, азык, ден соолук, оору
нутрициолог, чипсы, азык, ден соолук, оору
Зат алмашуу бузулат. Чипсынын ден соолукка тийгизген терс таасири
Аталган азыкта трансмайлар көп. Ал канда жаман холестериндин деңгээлин көтөрүп, жүрөк-кан тамыр системасына коркунуч алып келиши ыктымал.
БИШКЕК, 2-май — Sputnik. Нутрициолог Екатерина Ганорская чипсы көп жеген адамдын организминде кандай өзгөрүүлөр болорун санап берди. Адистин кеңеши
РИА Новостиге жарыяланды.
Дарыгердин айтымында, аталган азыкта трансмайлар көп. Ал канда жаман холестериндин деңгээлин көтөрүп, жүрөк-кан тамыр системасына коркунуч алып келиши ыктымал.
"Күндө майлуу, рафинаддалган тамак колдонуу ичеги-карын ооруларын шарттап, организмден витаминдерди айдайт. Ошондой эле зат алмашуу бузулуп, чач түшө баштайт", — деген нутрициолог.
Дарыгер чипсыны үй шартында майы жок жасап жесе болорун жана ал ден соолукка анчалык зыян эмес экенин белгилеген.
4 Жалган Куран 2022, 08:29