https://sputnik.kg/20220328/kofeni-shokolad-alkogol-menen-ichpesh-kerek-1063186668.html
Гастроэнтеролог кофени эки азык менен аралаштыруу кооптуу экенин айтты
Гастроэнтеролог кофени эки азык менен аралаштыруу кооптуу экенин айтты
Sputnik Кыргызстан
Кофе ал азыктар менен аралашканда кызыл өңгөчтү жабыркатып, зарнаны пайда кылат экен. 28.03.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-03-28T08:32+0600
2022-03-28T08:32+0600
2022-03-28T08:32+0600
кофе
алкоголь
шоколад
https://sputnik.kg/img/104838/89/1048388918_0:14:3000:1702_1920x0_80_0_0_86218a1d6a96b9ed3d7ba1c4d14fa33f.jpg
БИШКЕК, 28-мар. — Sputnik. Кофени шоколад жана алкоголдук ичимдиктер менен аралаштырганга болбойт. Бул тууралуу гастроэнтеролог, диетолог Нурия Диановага шилтеме берип "Известия" жазды.Адис бул азыктар аралашканда кызыл өңгөчтүн ашказан менен туташкан жердеги жыйрылуусу анчейин болбой зарна жаралып, оозго ачуу даам келерин түшүндүрдү. Мындай ыңгайсыздык кээде дароо билинет, айрым учурда кесепетин кийин тарттырат.Адистин айтымында, кофени эт жегенден кийин ичсе жакшы.Диетолог ошол эле учурда эспрессо кофесинен кийин бир стакан суу ичип коюуну сунуштады. Кофе заараны көп чыгаргандыктан организмди суюктукка толтуруу керек.
https://sputnik.kg/20220321/stomatolog-tishtin-onun-ehmneler-buzaryn-ajtty-1063000266.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/104838/89/1048388918_337:0:3000:1997_1920x0_80_0_0_38ece6dfae6406ccc9e3ff38e871d2ca.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
кофе, алкоголь, шоколад
Гастроэнтеролог кофени эки азык менен аралаштыруу кооптуу экенин айтты
Кофе ал азыктар менен аралашканда кызыл өңгөчтү жабыркатып, зарнаны пайда кылат экен.
БИШКЕК, 28-мар. — Sputnik. Кофени шоколад жана алкоголдук ичимдиктер менен аралаштырганга болбойт. Бул тууралуу гастроэнтеролог, диетолог Нурия Диановага шилтеме берип
"Известия" жазды.
Адис бул азыктар аралашканда кызыл өңгөчтүн ашказан менен туташкан жердеги жыйрылуусу анчейин болбой зарна жаралып, оозго ачуу даам келерин түшүндүрдү. Мындай ыңгайсыздык кээде дароо билинет, айрым учурда кесепетин кийин тарттырат.
Адистин айтымында, кофени эт жегенден кийин ичсе жакшы.
"Эспрессодо тамак сиңирүү процессин жакшыртуучу органикалык кислоталар бар. Ал ашказанда этти жакшы сиңирет", — деген Дианова.
Диетолог ошол эле учурда эспрессо кофесинен кийин бир стакан суу ичип коюуну сунуштады. Кофе заараны көп чыгаргандыктан организмди суюктукка толтуруу керек.
21 Жалган Куран 2022, 08:34