https://sputnik.kg/20211107/daryger-ashkazan-kisel-kenesh-1054519354.html
Гастриттен жапа чеккендерге пайдалуу болчу азыктар туурасында адис айтып берди
Гастриттен жапа чеккендерге пайдалуу болчу азыктар туурасында адис айтып берди
Sputnik Кыргызстан
Дарыгер курамында углевод көп суусундук, тамак-ашты кант диабети менен ооругандарды абайлап колдонуу керектигин эскертет. 07.11.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-11-07T23:06+0600
2021-11-07T23:06+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
дүйнөдө
ашказан
мөмө
мөмө-жемиштер
жемиш
кеңеш
https://sputnik.kg/img/07e5/07/0d/1053210395_0:200:1920:1280_1920x0_80_0_0_87e9c929d6b602793e1e70fb0365be76.jpg
БИШКЕК, 7-ноя. — Sputnik. Ашказанда жарасы бар же гастриттен жапа чеккендер үчүн жемиштен жасалган суусундук жана кадимки кисель пайдалуу азык деп эсептелет. Бул тууралуу РИА Новости агенттиги диетолог Татьяна Иванниковага шилтеме кылып жазып чыкты.Адис мындай азыктануу организм үчүн сиңимдүү жана калориялуу боло турганын айтат.Ошол эле маалда дарыгер курамында углеводу көп суусундукту жана тамак-ашты кант диабети барлар абайлап колдонушу керектигин эскерткен.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/07/0d/1053210395_213:0:1920:1280_1920x0_80_0_0_1a8cb65383c7b6a6279b49e9954b40a0.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, ашказан, мөмө, мөмө-жемиштер, жемиш, кеңеш
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, ашказан, мөмө, мөмө-жемиштер, жемиш, кеңеш
Гастриттен жапа чеккендерге пайдалуу болчу азыктар туурасында адис айтып берди
23:06 07.11.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Дарыгер курамында углевод көп суусундук, тамак-ашты кант диабети менен ооругандарды абайлап колдонуу керектигин эскертет.
БИШКЕК, 7-ноя. — Sputnik. Ашказанда жарасы бар же гастриттен жапа чеккендер үчүн жемиштен жасалган суусундук жана кадимки кисель пайдалуу азык деп эсептелет. Бул тууралуу
РИА Новости агенттиги диетолог Татьяна Иванниковага шилтеме кылып жазып чыкты.
Адис мындай азыктануу организм үчүн сиңимдүү жана калориялуу боло турганын айтат.
"Мөмө-жемиштерден жасалган суусундук ашказанында жарасы бар же гастрит болуп ооругангандарга пайдалуу. Ал ичегинин микрофлоросуна жакшы таасир этет, пайдалуу бактериялардын көбөйүшүнө шарт түзөт. Дагы бир азык - кадимки эле кисель. Анун курамындагы крахмал кандагы холестериндин деңгээлин төмөндөтүүгө жардамдашат. Муну менен атеросклероз, жүрөк жана кан тамыр ооруларынын тобокелчилигин азайтат", — деди Иванникова.
Ошол эле маалда дарыгер курамында углеводу көп суусундукту жана тамак-ашты кант диабети барлар абайлап колдонушу керектигин эскерткен.