00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
18:00
6 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:04
44 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Көз мончок
Интроверттер жана экстраверттер. Азыркы коомдо кимиси мыкты лидер боло алат?
15:04
54 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкекте тургундарды жылуулук менен камсыздоону жакшыртуу боюнча кандай иштер жүргүзүлүүдө?
17:31
25 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Өңүнө, этине карагыла. Пайдалуу колбасаны кантип тандоо керек

© AFP / JOHN MACDOUGALLКолбасные изделия на прилавке магазина
Колбасные изделия на прилавке магазина - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Адистин айтымында, накта колбаса таза эттен жасалып, көпкө чейин сакталбайт. Баасы дагы кымбат болгондуктан атайын дүкөндөрдөн гана табууга болот.

БИШКЕК, 22-авг. — Sputnik. Ден соолукка зыяны тийбеген колбаса сатып алам дегендер анын өңүнө жана этине көңүл бурушу керектигин Sputnik радиосуна дарыгер-диетолог Елена Соломатина түшүндүрүп берди.

Анын айтымында, башында колбаса пайдалуу жана тоюмдуу азыктардын бири катары ойлонуп табылып, ичине организмге керектүү көп затты камтыган. Бирок убакыттын өтүшү менен ага консерванттар, өңүн күлгүн кылып, даамын ачкан нитриттер кошулуп калды.

Эттин сүрсүгөнү ышталганына караганда пайдалуу. Адистин кеңеши

"Пайдалуу делген колбаса таза эттен жасалат, аны көпкө сактаганга болбойт. Мындай колбасалар кымбат дагы турат. Аны атайын дүкөндөрдөн гана табууга болот. Ошондуктан колбаса аларда эти көп бекен, ошону карагыла. Эгер жыты буркурап турса, өндүргөндөр бир нерсесин жаап-жашырып жатат деп ойлосо болот. Ал эми өңү күлгүн болсо ашыкча түс бергенин айтып турат", — деген Соломатина.

Мындан сырткары, дарыгер ышталган колбасадан оолак болууну айтып, ордуна бастурманы — катуу басылып жасалганын алууну сунуштаган.

Жаңылыктар түрмөгү
0