00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:00
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Будь в курсе
Рейтинг вузов Кыргызстана: как он повлиял на абитуриентов и университеты?
08:05
47 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Күн башат
Ипотеканын акчасы убагында төлөнбөсө эмне болот? – МИКтин талаптары кандай?
09:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:01
3 мин
Структура личности
Трудности и мотивация для женщин в армии Кыргызстана
10:04
36 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Мектептеги тамак-аштын сапатын жогорулатууда Республикалык компетенция борборунун ролу кандай?
11:04
48 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Максимальный репост
On air
12:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Күн башат
2024-жылы маданият жаатындагы каржылоо 8 млрд 161 млн сомго жетти
13:05
56 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
60 мин
Ачык кеп
Ошто “Сахарово” миграциялык борбору курулат — эмгек мигранттары үчүн шарттар катаалдаштыбы?
15:04
49 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Стимул
Асилбеков: өнүгүү илим-билим аркылуу гана ишке ашат
17:04
46 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
Чем занимается и как модернизируется служба охраны и конвоирования в Кыргызстане
18:07
41 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Экономикалык панорама
Кыргызстандын азык-түлүк индустриясын ирилештирип, ЕАЭБ рыногун ээлөө мүмкүнчүлүгү жогору
19:06
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
Ошто “Сахарово” миграциялык борбору курулат — эмгек мигранттары үчүн шарттар катаалдаштыбы?
21:04
49 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Арыктоого жардам берчү беш майлуу азык аталды

© Photo / Pixabay / Michal JarmolukЛишний вес
Лишний вес - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Диетологдун айтымында, жаңгактын түрүн дайыма жеп туруш керек. Анда жүрөктүн иштешин жакшырткан пайдалуу майлар бар. Жаңгакты көп жеген киши ток жүрөт.

БИШКЕК, 26-апр. — Sputnik. Диетолог Тамила Арсеньева зат алмашууну жакшыртып, салмак таштоого жардам берчү майлуу азыктарды атады. Дарыгердин кеңештерин РИА Новости жарыялады.

Адистин айтымында, жаңгактын түрүн дайыма жеп туруш керек. Анда жүрөктүн иштешин жакшырткан пайдалуу майлар бар. Жаңгак көп жеген адам ток жүрөт.

"Эгер тез аранын ичинде арыктайм десеңиз, анда сөзсүз жаңгак жеңиз. Бирок анын көлөмүнө көңүл буруу керек. Аздан жеп туруу адамдын фигурасын өзгөртпөйт, ден соолукка пайдалуу", — деген адис.

Диетолог жер-жемиштердин ичинен арыктоо үчүн авокадону сунуштайт. Ал дагы жаңгак сыяктуу майлуу кычкылга бай. Анын курамында "К" витамини, фолий кычкылы жана жез бар. Аты аталган микроэлементтер жүрөктүн иштешин жакшыртат.

"Дагы бир пайдалуу азык бул — чиа уругу. Андан бир чай кашык жеп койсо, курсак ток болот. Курамында кальций, пайдалуу май, жез, цинк бар. Чиа данеги сезгенүү ооруларын да алдын алат. Майлуу, пайдалуу азыктардын тизмесинде зайтун майы дагы бар. Бирок аны муздак бойдон салат же боткого аралаштырып жесе пайдалуу. Ысытса пайдалуу касиетин жоготуп салат", — деди Арсеньева.

Проблема с ожирением в США - Sputnik Кыргызстан
Толук адамдар арыктарга караганда өзүн бактылуу сезет. Иликтөө
Адис салмак таштайм деген адам сүт азыктарын да көп колдонушу керектигин баса белгиледи.

"Сүт же быштактагы майлар бизди бат эле ток кылып коёт. Аны жеп-ичкенден кийин бир топ убакытка чейин курсак ачпайт. Ошол эле учурда сүт азыктары бат сиңет жана курамында кальций, "Д" витамини бар", — деди ал.

Диетолог майлуу сүт азыктары тамак сиңирүүнү жакшыртарын да кошумчалап кетти.

Жаңылыктар түрмөгү
0