https://sputnik.kg/20160316/sumolok-sujuuchulorgo-kulak-kagysh-1023257636.html
Сүмөлөк сүйүүчүлөргө кулак кагыш
Сүмөлөк сүйүүчүлөргө кулак кагыш
Sputnik Кыргызстан
Сүмөлөк Нооруз майрамынын негизги белгиси болуп саналат. Ал өндүрүлгөн буудайдан, өсүмдүк майынан жана буудай унунан жасалат. 16.03.2016, Sputnik Кыргызстан
2016-03-16T11:41+0600
2016-03-16T11:41+0600
2022-03-18T13:49+0600
маданият
кыргызстан
инфографика
коом
жаңылыктар
нооруз майрамын белгилөө — 2016
нооруз
сүмөлөк
https://sputnik.kg/img/07e6/03/11/1062908533_0:306:1401:1094_1920x0_80_0_0_74805e87645947b0f703d2504e480259.png
Салтка ылайык, сүмөлөк Нооруз алдындагы түнү бышырылат. Чоң от жагып, казанды тынбай аралаштырып туруу керек. Буга бардык каалоочулар келип кол тийгизе алат. Сүмөлөктү аралаштырып жатып, ар бири өз каалоо-үмүтүнүн орундалышын тилейт. Казанды тегеректеген эл, бала-чака жөн гана турбастан, оюн-зоок, ыр-тамаша менен көңүл ачышат.Сүмөлөк коюуланып отуруп, шокалад өңдүү күрөң түскө келгенде, казандын үстүн жакшы жаап, басаңдап калган оттун табына Нооруз таңы атканга чейин калтырып коюшат. Дагы бир ишенимге ылайык, сүмөлөктү эртең менен кашык менен эмес, чыпалактын учу менен илип ооз тийиш керек. Ошондо гана тилек орундалат деп айтылат.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2016
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e6/03/11/1062908533_0:175:1401:1225_1920x0_80_0_0_1ff3a7fc3dd6c2f73dfe7e4652a907b5.pngSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
маданият, кыргызстан, инфографика, коом, жаңылыктар, нооруз майрамын белгилөө — 2016, нооруз, сүмөлөк
маданият, кыргызстан, инфографика, коом, жаңылыктар, нооруз майрамын белгилөө — 2016, нооруз, сүмөлөк
Сүмөлөк сүйүүчүлөргө кулак кагыш
11:41 16.03.2016 (Жаңыртылды: 13:49 18.03.2022) Сүмөлөк Нооруз майрамынын негизги белгиси болуп саналат. Ал өндүрүлгөн буудайдан, өсүмдүк майынан жана буудай унунан жасалат.
Салтка ылайык, сүмөлөк Нооруз алдындагы түнү бышырылат. Чоң от жагып, казанды тынбай аралаштырып туруу керек. Буга бардык каалоочулар келип кол тийгизе алат. Сүмөлөктү аралаштырып жатып, ар бири өз каалоо-үмүтүнүн орундалышын тилейт. Казанды тегеректеген эл, бала-чака жөн гана турбастан, оюн-зоок, ыр-тамаша менен көңүл ачышат.
Сүмөлөк коюуланып отуруп, шокалад өңдүү күрөң түскө келгенде, казандын үстүн жакшы жаап, басаңдап калган оттун табына Нооруз таңы атканга чейин калтырып коюшат. Дагы бир ишенимге ылайык, сүмөлөктү эртең менен кашык менен эмес, чыпалактын учу менен илип ооз тийиш керек. Ошондо гана тилек орундалат деп айтылат.