https://sputnik.kg/20250728/zhamk-abak-tamaktanuu-ratsion-1095562553.html
Кыргызстанда абактагылардын тамактануусу жакшыртылат
Кыргызстанда абактагылардын тамактануусу жакшыртылат
Sputnik Кыргызстан
БИШКЕК, 28-июл. — Sputnik. Кыргызстанда абактагылардын тамактануусу жакшыртылат. Тиешелүү токтом долбоорун ЖАМК даярдаган. 28.07.2025, Sputnik Кыргызстан
2025-07-28T14:37+0600
2025-07-28T14:37+0600
2025-07-28T14:37+0600
кыргызстан
жамк
абак
тамактануу
рацион
тамак-аш
https://sputnik.kg/img/07e9/07/1c/1095562658_0:0:2638:1484_1920x0_80_0_0_3e7c865928748eb89804d45363192498.jpg
БИШКЕК, 28-июл. — Sputnik. Кыргызстанда абактагылардын тамактануусу жакшыртылат. Тиешелүү токтом долбоорун ЖАМК даярдаган. Анда рационду медицина илимдеринин кандидаты, КММАнын доценти Феруза Кочкорова жетектеген топ Дүйнөлүк саламаттык сактоо уюмунун (ДСУ) сунуштарын эске алуу менен иштеп чыкканы айтылган. Ага ылайык, нан, ун, крахмал, балык жана трансмайлар кыскартылат. Бул диабет, жүрөк оорулары, инсульт жана рак сыяктуу оорулардын тобокелдигин азайтары айтылган. Ошондой эле долбоордо макарон, жумуртка, сүт, каймак жана канаттуу этин көбөйтүү каралган. Бул клетчатка менен камсыз кылууга жардам берери айтылган. Айрым азык-түлүктөрдү керектөөнү азайтуу бюджеттин чыгымдарын үнөмдөөгө шарт түзөрү кошумчаланган.
https://sputnik.kg/20250709/zhamk-abak-zholugushuu-sotsialdashtyruu--1095187138.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2025
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e9/07/1c/1095562658_0:0:2638:1979_1920x0_80_0_0_a6e81c762baec15b4f6eee1f16f7ae0d.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
кыргызстан, жамк, абак, тамактануу, рацион, тамак-аш
кыргызстан, жамк, абак, тамактануу, рацион, тамак-аш
БИШКЕК, 28-июл. — Sputnik. Кыргызстанда абактагылардын тамактануусу жакшыртылат. Тиешелүү токтом долбоорун ЖАМК даярдаган.
Анда рационду медицина илимдеринин кандидаты, КММАнын доценти Феруза Кочкорова жетектеген топ Дүйнөлүк саламаттык сактоо уюмунун (ДСУ) сунуштарын эске алуу менен иштеп чыкканы айтылган.
Ага ылайык, нан, ун, крахмал, балык жана трансмайлар кыскартылат. Бул диабет, жүрөк оорулары, инсульт жана рак сыяктуу оорулардын тобокелдигин азайтары айтылган.
Ошондой эле долбоордо макарон, жумуртка, сүт, каймак жана канаттуу этин көбөйтүү каралган. Бул клетчатка менен камсыз кылууга жардам берери айтылган.
Айрым азык-түлүктөрдү керектөөнү азайтуу бюджеттин чыгымдарын үнөмдөөгө шарт түзөрү кошумчаланган.