00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:04
50 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
18:00
6 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
On air
15:58
1 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:00
5 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
On air
23:58
1 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Нутрициолог зыян делген эртең мененки тамактарды атады

© Depositphotos.com / NitrubЭртең мененки тамактар ​​топтому. Иллюстративдик сүрөт
Эртең мененки тамактар ​​топтому. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 08.08.2024
Жазылуу
Дарыгердин айтымында, жүгөрү, буудай, күрүч жана бат даярдалуучу ботколордун пайдасынан зыяны көп.
БИШКЕК, 8-авг. — Sputnik. Эртең мененки айрым тамактар кандагы глюкозаны көбөйтүп, түрдүү ооруларга себепкер болушу мүмкүн. Бул тууралуу нутрициолог Мария Сирош "Известия" басылмасына билдирди.
"Мага кант диабети, кан басымы, холестерин жана ашыкча салмак менен жабыркаган бейтаптар көп келет. Сураштыра келсең, көбү эртең менен туура эмес тамактангандар экени аныкталат. Айрым тамактар, өзгөчө ботколор кандагы глюкозаны көбөйтүп, ооруларга кептейт", — деп түшүндүрдү адис.
Сироштун айтымында, жүгөрү, буудай, күрүч жана бат даярдалуучу ботколордун пайдасынан зыяны көп. Алар курсакты бат ачырып, күн бою таттууну эңсетет.
Мындан тышкары, күндү картошка, нан, таттуу йогурт менен баштоо да туура эместиги айтылган. Бул азыктар дагы глюкозаны көтөрүп жиберет.
"Эртең менен пайдалуу май жебей койгон да туура эмес. Ал өттү иштетип турат. Ошондой эле такыр тамактанбай ачка жүргөн да болбойт. Ал дагы өттүн ишин үзгүлтүккө учуратат. Мындан тышкары, эртең менен мөмө-жемиш менен чектелбеңиз, ал дагы глюкоза. Аларды тоюмдуу тамактан соң жеген оң", — билдирген нутрициолог.
Чачтарын кармап жаткан киши. Архив  - Sputnik Кыргызстан, 1920, 07.08.2024
Адис чачтын көп түшүшүнүн себептерин түшүндүрдү
Жаңылыктар түрмөгү
0