https://sputnik.kg/20240808/nutritsolog-tuura-tamaktanuu-1087681884.html
Нутрициолог зыян делген эртең мененки тамактарды атады
Нутрициолог зыян делген эртең мененки тамактарды атады
Sputnik Кыргызстан
Дарыгердин айтымында, жүгөрү, буудай, күрүч жана бат даярдалуучу ботколордун пайдасынан зыяны көп. 08.08.2024, Sputnik Кыргызстан
2024-08-08T09:16+0600
2024-08-08T09:16+0600
2024-08-08T09:16+0600
ден соолук
туура тамактануу
нутрицолог
россия
https://sputnik.kg/img/07e8/08/07/1087682002_0:268:2690:1781_1920x0_80_0_0_5847bb1b72776730ab4c2e0d4c388dd5.jpg
БИШКЕК, 8-авг. — Sputnik. Эртең мененки айрым тамактар кандагы глюкозаны көбөйтүп, түрдүү ооруларга себепкер болушу мүмкүн. Бул тууралуу нутрициолог Мария Сирош "Известия" басылмасына билдирди.Сироштун айтымында, жүгөрү, буудай, күрүч жана бат даярдалуучу ботколордун пайдасынан зыяны көп. Алар курсакты бат ачырып, күн бою таттууну эңсетет.Мындан тышкары, күндү картошка, нан, таттуу йогурт менен баштоо да туура эместиги айтылган. Бул азыктар дагы глюкозаны көтөрүп жиберет."Эртең менен пайдалуу май жебей койгон да туура эмес. Ал өттү иштетип турат. Ошондой эле такыр тамактанбай ачка жүргөн да болбойт. Ал дагы өттүн ишин үзгүлтүккө учуратат. Мындан тышкары, эртең менен мөмө-жемиш менен чектелбеңиз, ал дагы глюкоза. Аларды тоюмдуу тамактан соң жеген оң", — билдирген нутрициолог.
https://sputnik.kg/20240807/den-sooluk-chach-nutriciolog-vitamin-alopeciya-1087649234.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e8/08/07/1087682002_0:15:2690:2033_1920x0_80_0_0_9f4c693fe1fe7c0e7b92a7f44145da42.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ден соолук, туура тамактануу, нутрицолог, россия
ден соолук, туура тамактануу, нутрицолог, россия
Нутрициолог зыян делген эртең мененки тамактарды атады
Дарыгердин айтымында, жүгөрү, буудай, күрүч жана бат даярдалуучу ботколордун пайдасынан зыяны көп.
БИШКЕК, 8-авг. — Sputnik. Эртең мененки айрым тамактар кандагы глюкозаны көбөйтүп, түрдүү ооруларга себепкер болушу мүмкүн. Бул тууралуу нутрициолог Мария Сирош "
Известия" басылмасына билдирди.
"Мага кант диабети, кан басымы, холестерин жана ашыкча салмак менен жабыркаган бейтаптар көп келет. Сураштыра келсең, көбү эртең менен туура эмес тамактангандар экени аныкталат. Айрым тамактар, өзгөчө ботколор кандагы глюкозаны көбөйтүп, ооруларга кептейт", — деп түшүндүрдү адис.
Сироштун айтымында, жүгөрү, буудай, күрүч жана бат даярдалуучу ботколордун пайдасынан зыяны көп. Алар курсакты бат ачырып, күн бою таттууну эңсетет.
Мындан тышкары, күндү картошка, нан, таттуу йогурт менен баштоо да туура эместиги айтылган. Бул азыктар дагы глюкозаны көтөрүп жиберет.
"Эртең менен пайдалуу май жебей койгон да туура эмес. Ал өттү иштетип турат. Ошондой эле такыр тамактанбай ачка жүргөн да болбойт. Ал дагы өттүн ишин үзгүлтүккө учуратат. Мындан тышкары, эртең менен мөмө-жемиш менен чектелбеңиз, ал дагы глюкоза. Аларды тоюмдуу тамактан соң жеген оң", — билдирген нутрициолог.