https://sputnik.kg/20231023/sary-majdyn-maanisi-1079750876.html
Иммунитетти чыңдайт. Гастроэнтеролог сары майдын маанисин түшүндүрдү
Иммунитетти чыңдайт. Гастроэнтеролог сары майдын маанисин түшүндүрдү
Sputnik Кыргызстан
Сары майдын эң маанилүү компоненти болгон май кислотасы кан тамырларды тазалап, ичеги-карын микрофлорасына кыйла пайдалуу экенин белгиленди. 23.10.2023, Sputnik Кыргызстан
2023-10-23T08:57+0600
2023-10-23T08:57+0600
2023-10-23T08:57+0600
ден соолук
күз
суук
май
сүт
оору
иммунитет
https://sputnik.kg/img/07e7/01/1f/1072496829_0:266:3072:1994_1920x0_80_0_0_f570bcb1bc8befe77b8f9d8e00be6e6c.jpg
БИШКЕК, 23-окт. — Sputnik. Күз мезгилинде суукка урунтпай, ден соолукка мыкты жардам берген азыктардын сап башында сары май турат. Бул тууралуу гастроэнтеролог жана диетолог, Башкыртстандын ММКФнын башкы адиси Элвира Белева айтып бергенин "Известия" жазды.Адис сары май жасалып жатканда азыктан зыяндуу заттардын баары чыгып, пайдалуусу гана каларын белгилеген. айтымында, ал В, А, Е, D, PP витаминдерине бай, мындан тышкары, фосфор, темир, кальций, цинк, жез бар. Дарыгер азыктын эң маанилүү компоненти болгон май кислотасы кан тамырларды тазалап, ичеги-карын микрофлорасына кыйла пайдалуу экенине токтолду.Макалада суук тийүүдөн С витаминине бай азыктар да сактай турганы белгиленген. Буга апельсин, грейпфрут, лимон жана лайм кирет. С витамини кан тамырларды бекемдеп, иммунитетти көтөрөт. Мындан тышкары, лейкоциттердин иштелип чыгышын шарттайт.
https://sputnik.kg/20231022/angina-krvi-ayyrma-maalymat-1079724927.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e7/01/1f/1072496829_0:0:2731:2048_1920x0_80_0_0_358ba2fc91a3e1ea3efd2a06bc5cbb80.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ден соолук, күз, суук, май, сүт, оору, иммунитет
ден соолук, күз, суук, май, сүт, оору, иммунитет
Иммунитетти чыңдайт. Гастроэнтеролог сары майдын маанисин түшүндүрдү
Сары майдын эң маанилүү компоненти болгон май кислотасы кан тамырларды тазалап, ичеги-карын микрофлорасына кыйла пайдалуу экенин белгиленди.
БИШКЕК, 23-окт. — Sputnik. Күз мезгилинде суукка урунтпай, ден соолукка мыкты жардам берген азыктардын сап башында сары май турат. Бул тууралуу гастроэнтеролог жана диетолог, Башкыртстандын ММКФнын башкы адиси Элвира Белева айтып бергенин
"Известия" жазды.
Адис сары май жасалып жатканда азыктан зыяндуу заттардын баары чыгып, пайдалуусу гана каларын белгилеген. айтымында, ал В, А, Е, D, PP витаминдерине бай, мындан тышкары, фосфор, темир, кальций, цинк, жез бар. Дарыгер азыктын эң маанилүү компоненти болгон май кислотасы кан тамырларды тазалап, ичеги-карын микрофлорасына кыйла пайдалуу экенине токтолду.
"Сары май 250 градуста жана андан ысык температурада даярдалат. Демек, тамак жасаганда да колдонсо болот, бузулуп кетпейт. Суук тийгенде сары майды ысык сүткө кошуп ичкен абдан пайдалуу. Ал дем алуу органдарын "майлап", какырыктын чыгышына жардам берет", — деди Белева.
Макалада суук тийүүдөн С витаминине бай азыктар да сактай турганы белгиленген. Буга апельсин, грейпфрут, лимон жана лайм кирет. С витамини кан тамырларды бекемдеп, иммунитетти көтөрөт. Мындан тышкары, лейкоциттердин иштелип чыгышын шарттайт.
22 Тогуздун айы 2023, 08:38