00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Утро хорошего дня
"Сдай кровь – спаси жизнь" - почему благотворительность важна для каждого из нас?
06:03
41 мин
Күн башат
Борбор Азия университеттеринин ректорлорунун форуму Кыргыз мамлекеттүүлүгүнүн 100 жылдыгынын алкагында өтүүдө
07:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
Подростковые проблемы через призму искусства - как говорить о сложном?
08:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Күн башат
Калк жашоосун чагылдырган салттуу музыка – Эл ичинен талант издеген сынак
09:05
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Женщины в бизнесе Кыргызстана: равные права или двойные барьеры?
12:04
45 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкекте тургундарды жылуулук менен камсыздоону жакшыртуу боюнча кандай иштер жүргүзүлүүдө?
13:04
25 мин
Күн башат
Кызыл-Омполду, Кумтөрдү жана башка кендерди иштетүүдө Кыргызстан эмнеге көңүл бурушу керек?
13:31
24 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
0 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
15:04
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:05
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Об экономике и не только
с Кубатом Рахимовым
18:07
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
Спорттук экипировкаларды тандоодо эмнеге көңүл буруу кажет?
19:06
40 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
20:06
0 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
23:04
45 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Жаңы жыл түнү ашыкча тамак жеп жанды кыйнаба! 7 кеңеш

© Фото / Pexels / Nicole MichalouЖаңы жылдык майрам учурунда адамдар. Иллюстративдик сүрөт
Жаңы жылдык майрам учурунда адамдар. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 31.12.2022
Жазылуу
Жыл жыйынтыкталып, адамзат жаңы жылдын босогосунда турат.
БИШКЕК, 31-дек. — Sputnik. Жаңы жыл — дүйүм тамак, жайыл дасторкон менен байланышкан майрам. Бирок дарыгерлер ашказанды кыйнап алуудан жана уулануудан сак болууну эскертишти.
Саламаттык сактоо министрлигинин алдындагы Ден соолукту чыңдоо борборунун дарыгери Марина Дүйшөнкулова майрам алдында төмөнкү кеңештерге токтолду:
Ашыкча тоюп албаңыз. Тамакты көп жеп алганда ашказан-ичегилерге гана эмес, боор, бөйрөк, жүрөк жана башка органдарга да күч келет.
Суу балансын көзөмөлдөө зарыл. Сууну көп ичүү менен организмди калыбына келтирсе болот. Күнүнө дененин 1 килограмм салмагына 30 миллиграмм суу ичүү туура.
Кечки тамакты саат 18:00дөн 20:00гө чейин ичкенге аракет жасаңыз. Ал эми түн жарымда, Жаңы жылды тосуп жаткан учурда организмге күч келтирбөө үчүн жеңил эле азыктардан анча-мынча ооз тийип койгон жакшы.
Майонез кошулган салат — бул бат бузулчу салат. Ууланып калбаш үчүн мындай салаттарга майонезди дасторконго коердо гана кошуңуз. Негизи мындай оор салаттардан баш тартып деле койгон туура.
Коён жылында дасторконуңузда ашкөк көп болсун.
Майрамдагы негизги тамагыңызды бууга же духовкага бышырууну сунуштайм. Анда витаминдер, микроэлементтер сакталып калгандыктан ден соолукка пайдалуу болот.
Дарыгер кеңешинин соңунда тамакка ууланган учурда дароо адистерге кайрылуу керектигин эскерткен.
Белектерди тапшыруу учурунда кесиптештер. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 30.12.2022
Жаңы жылда кесиптештерге кандай белек берсе болот? Адистин кеңеши
Жаңылыктар түрмөгү
0