https://sputnik.kg/20221025/chachtyn-agaryshynyn-sebepteri-1069317328.html
Трихологдор чачтын агарышын кантип токтотсо болорун айтышты
Трихологдор чачтын агарышын кантип токтотсо болорун айтышты
Sputnik Кыргызстан
Адистердин айтымында, чачтын агарышын организмдеги айрым витаминдерди толуктоо менен токтотсо болот. 25.10.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-10-25T08:51+0600
2022-10-25T08:51+0600
2022-10-25T08:51+0600
ден соолук
адам
чач
витамин
адис
кеңеш
https://sputnik.kg/img/102287/79/1022877906_0:270:5184:3186_1920x0_80_0_0_e7aa2ab70816911a838739bb6314c46c.jpg
БИШКЕК, 25-окт. — Sputnik. Эмне себептен айрым адамдардын чачына жаш кезинде эле ак түшөрүн жана аны кантип басаңдатса болорун International Journal of Trichology илимий журналындагы макалага шилтеме берип "Доктор Питер" басылмасы жазды.Анда трихологдор чачты маалынан эрте ак аралашына организмде D жана B12 витаминдеринин, ошондой эле темирдин жетишсиздиги себепкер экенин айтышкан.В витаминиВ витамини, өзгөчө В12нин тартыштыгы чачтын түсүнө таасирин тийгизет. Анализ тапшырып көргөн соң анын жетишсиз экенин билген адам сүт азыктарын, жашылча-жемишти, жаңгак, уй жана тоок этин көп жеши керек.ТемирТемир — кан аркылуу кычкылтекти ташуучу негизги элемент. Ал чач пигментинин пайда болуусунда дагы негизги ролду ойнойт. Темир уйдун боору, буурчак, чечевица, шпинат, өрүк, кара шоколад сыяктуу азыктарда көп.D витаминиОрганизмде D витамининин жетишсиздигинен сөөк жабыркайт, кант диабети, жүрөк оорусу пайда болуп, эс тутум жана концентрация көйгөйлөрү башталат. Мындан тышкары, теринин, чачтын жана тырмактын абалы начарлайт. Бул витамин уйдун боорунда, балыкта, быштак, сыр жана жумуртканын сарысында болот.
https://sputnik.kg/20221022/den-sooluk-jod-organizm-ooru-1069252548.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/102287/79/1022877906_288:0:4896:3456_1920x0_80_0_0_5ad32309d99f1888befc787bc101c71b.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ден соолук, адам, чач, витамин, адис, кеңеш
ден соолук, адам, чач, витамин, адис, кеңеш
Трихологдор чачтын агарышын кантип токтотсо болорун айтышты
Адистердин айтымында, чачтын агарышын организмдеги айрым витаминдерди толуктоо менен токтотсо болот.
БИШКЕК, 25-окт. — Sputnik. Эмне себептен айрым адамдардын чачына жаш кезинде эле ак түшөрүн жана аны кантип басаңдатса болорун International Journal of Trichology илимий журналындагы макалага шилтеме берип "
Доктор Питер" басылмасы жазды.
Анда трихологдор чачты маалынан эрте ак аралашына организмде D жана B12 витаминдеринин, ошондой эле темирдин жетишсиздиги себепкер экенин айтышкан.
В витамини, өзгөчө В12нин тартыштыгы чачтын түсүнө таасирин тийгизет. Анализ тапшырып көргөн соң анын жетишсиз экенин билген адам сүт азыктарын, жашылча-жемишти, жаңгак, уй жана тоок этин көп жеши керек.
Темир — кан аркылуу кычкылтекти ташуучу негизги элемент. Ал чач пигментинин пайда болуусунда дагы негизги ролду ойнойт. Темир уйдун боору, буурчак, чечевица, шпинат, өрүк, кара шоколад сыяктуу азыктарда көп.
Организмде D витамининин жетишсиздигинен сөөк жабыркайт, кант диабети, жүрөк оорусу пайда болуп, эс тутум жана концентрация көйгөйлөрү башталат. Мындан тышкары, теринин, чачтын жана тырмактын абалы начарлайт. Бул витамин уйдун боорунда, балыкта, быштак, сыр жана жумуртканын сарысында болот.
22 Тогуздун айы 2022, 23:03