00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:04
55 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
7 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
5 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
Журналистская премия, прорыв в медицине и долгие праздники — неделя в Кыргызстане
14:06
48 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Стимул
Баткен күрүчү менен ЕАЭБди багындырууну көздөгөн ишкер кыз
15:04
53 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
15 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Канча адам активдерди ыктыярдуу легалдаштыруу өнөктүгүнө катышты?
17:31
25 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
6 мин
Киноблог
Советские кинотеатры Бишкека: золотая эпоха киномехаников
18:07
47 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Диетолог этти туура сактоонун жолдорун айтып берди

© Sputnik / Кирилл Брага / Медиабанкка өтүүЭт. Архивдик сүрөт
Эт. Архивдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 08.04.2022
Жазылуу
Адис эт тоң бойдон сакталбаса сапаты бузула турганын эскертти.
БИШКЕК, 8-апр. — Sputnik. Этти сактоонун жолдору менен эндокринолог, нутрициолог, диетолог Алексей Калинчев ой бөлүштү. Бул тууралуу "Известия" жазды.
Ал этти тоңдургучка дароо салуу керектигин, айрымдар жөн гана муздаткычка коюп коёрун айтты.
"Тоңдурулбай туруп калган эттин даамы бузулуп, витаминдери азаят. Ошондой эле тоңдурулган этти тамак жасаарда туура жибитүү керек. Айрымдар микротолкундуу мешке салып заматта музун эритет, бул дагы сапатын бузат. Эт өзү шашпай эригени оң", — деди диетолог.
Ошондой эле адис этти сатып алып жатканда туура жана таза сакталганына көңүл буруу керектигин айткан.
Тез даярдалган кесме. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 07.04.2022
Ракты чакырышы ыктымал. Диетолог тез даярдалган кесменин кооптуулугун айтты
Жаңылыктар түрмөгү
0