00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Утро хорошего дня
"Сдай кровь – спаси жизнь" - почему благотворительность важна для каждого из нас?
06:03
41 мин
Күн башат
Борбор Азия университеттеринин ректорлорунун форуму Кыргыз мамлекеттүүлүгүнүн 100 жылдыгынын алкагында өтүүдө
07:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
Подростковые проблемы через призму искусства - как говорить о сложном?
08:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Күн башат
Калк жашоосун чагылдырган салттуу музыка – Эл ичинен талант издеген сынак
09:05
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Женщины в бизнесе Кыргызстана: равные права или двойные барьеры?
12:04
45 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкекте тургундарды жылуулук менен камсыздоону жакшыртуу боюнча кандай иштер жүргүзүлүүдө?
13:04
25 мин
Күн башат
Кызыл-Омполду, Кумтөрдү жана башка кендерди иштетүүдө Кыргызстан эмнеге көңүл бурушу керек?
13:31
24 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
0 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
15:04
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:05
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Об экономике и не только
с Кубатом Рахимовым
18:07
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
Спорттук экипировкаларды тандоодо эмнеге көңүл буруу кажет?
19:06
40 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
20:06
0 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
23:04
45 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1
Радиостудия Sputnik Кыргызстан в Бишкеке - Sputnik Кыргызстан, 1920
Радио

Ашпозчу: жаңы жылда балык же тооктун этинен тамак жасоону сунуштайм

© Sputnik / Асель СыдыковаКулинардык студиянын негиздөөчүсү, ашпозчу Канимет Жеңишов
Кулинардык студиянын негиздөөчүсү, ашпозчу Канимет Жеңишов  - Sputnik Кыргызстан, 1920, 31.12.2021
Жазылуу
Кулинардык студиянын негиздөөчүсү, ашпозчу Канимет Жеңишов ар бир кожойке же кожоюн тамакты берилүү жана жан дүйнөсү менен жасаса сөзсүз даамдуу болорун айтты.
Жаңы жылдык дасторкон даярдоонун алдында базар же дүкөндөн азык-түлүктү жыттап, кармап, сырткы көрүнүшүн карап көрүп таза, жаңысын сатып алыш керек. Жаңы жылдык дасторконго улуттук ашканадагы же күндө жасап жүргөн оор тамактардан баш тартып, балык же тооктун эти менен тамак жасоону сунуштайм. Бул тууралуу Канимет Жеңишов Sputnik Кыргызстан радиосунда маек куруп жатып билдирди.
Ашпозчу: жаңы жылда балык же тооктун этинен тамак жасоону сунуштайм
Ал айрым ингредиенттерди кошсо даамы бузулат же кээ бир азыктарды аралаштырууга болбойт деген түшүнүккө кошулбайт.
"Жаңы жылда жасалуучу оливье салатына колбасанын ордуна эт, майонездин ордуна үйдө жасалган кошулма менен аралаштырсаңыз даамы өзгөчө болот. Мисалы, жумуртка, суу май, горчицаны блендерге эзип койсок эле майонез болуп калат. Ошондой эле кызылча, желатин, семга же селедка балыгы жана кара нан менен өзгөчө салат жасаса болот. Ал үчүн кызылчаны фольгага ороп меште бышырып, желатинди даярдайбыз. Атайын формага кара нан, үстүнө көк пияз, блендерден өткөрүлгөн кызылча пюресине даяр желатинди кошобуз да аралашманы үстүнө куюп, муздаткычка 20 мүнөткө саласыз. Жыйынтыгында десертке окшош салат болуп калат. Ал эми негизги тамак катары үндүк же тоокту мешке бышырыңыз. Мен рецептим боюнча туз кошулган сууга лавр жалбырагын салып этти 8-9 саатка чылап коюңуз. Бул эттин жаман жыт, даамын чыгарып, бир четинен маринаддалат. Мешке салардын алдында кадимки нанга сүйкөп жеген майга сарымсак, апельсиндин кабыгын туурагычтан өткөрүп, ар кандай укроп, розмарин өңдүү чөптөрдү кошуп аралаштырып, аны ичине, сыртына сүйкөп чыгабыз. Тоокту фольгага ороп 200 градус ысык мешке салып, 1,5 саат бышырасыз. Андан соң фольгадан чыгарып, 180 градус мешке 30 мүнөт кызартып бышырып коюу керек. Аны ар кандай гарнир менен дасторконго коюңуз", — деди Жеңишов.
Ашпозчу ар кандай жаңы салаттарга зайтун майы, лимон согу, туз, калемпирдин аралашмасын кошуп коюну сунуштады.
Жаңылыктар түрмөгү
0