00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Утро хорошего дня
"Сдай кровь – спаси жизнь" - почему благотворительность важна для каждого из нас?
06:03
41 мин
Күн башат
Борбор Азия университеттеринин ректорлорунун форуму Кыргыз мамлекеттүүлүгүнүн 100 жылдыгынын алкагында өтүүдө
07:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
Подростковые проблемы через призму искусства - как говорить о сложном?
08:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Күн башат
Калк жашоосун чагылдырган салттуу музыка – Эл ичинен талант издеген сынак
09:05
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Женщины в бизнесе Кыргызстана: равные права или двойные барьеры?
12:04
45 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкекте тургундарды жылуулук менен камсыздоону жакшыртуу боюнча кандай иштер жүргүзүлүүдө?
13:04
25 мин
Күн башат
Кызыл-Омполду, Кумтөрдү жана башка кендерди иштетүүдө Кыргызстан эмнеге көңүл бурушу керек?
13:31
24 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
0 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
15:04
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:05
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Об экономике и не только
с Кубатом Рахимовым
18:07
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
Спорттук экипировкаларды тандоодо эмнеге көңүл буруу кажет?
19:06
40 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
20:06
0 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
23:04
45 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Диетолог кандагы канттын деңгээлин төмөндөтүүчү азыктарды атады

© Sputnik / Алексей Куденко / Медиабанкка өтүүДүкөндө балык сатуу. Архив
Дүкөндө балык сатуу. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 06.09.2021
Жазылуу
Адис балыктын эти, буурчак өсүмдүктөрүн тамакка кошууну, мындан сырткары, көк чай ичип, мөмө-жемиш жегенди сунуштады.

БИШКЕК, 6-сен. — Sputnik. Гликемиялык индекси (көрсөткүчү) төмөн болгон азыктар кандагы канттын деңгээлин төмөндөтөт. Бул тууралуу россиялык диетолог Гизем Гермюш билдиргенин "Известия" жазды.

Дарыгер балыктын этин сунуштаган. Омега-3 көп болгондуктан аны рационго сөзсүз кошуу керек. Диетолог балыкты аптасына үч жолу жеп туруу жетиштүү деп эсептейт.

Мындан тышкары, ал буурчак өсүмдүктөрүн тамакка кошууну сунуштаган. Анда кандагы канттын деңгээлин көзөмөлдөөдө маанилүү роль ойногон клетчатка көп.

Зайтун майы. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 23.08.2021
Холестериндин деңгээлин дары-дармеги жок азайтуунун жөнөкөй жолу айтылды
Кандагы канттын деңгээлин түшүрүүгө көк чай да жардам берери айтылды. Бирок аны кумшекер кошпостон ичүү зарыл. Диетолог мөмө-жемиш жеп, ошондой эле тамакка жумуртка аралаштырууга чакырган.

Гликемиялык индекс деген тигил же бул азыктын организмден бөлүнүп глюкозага айланган ылдамдыгынын көрсөткүчү болуп саналат. Бөлүнүү канчалык бат болсо, азыктагы бул көрсөткүч ошончолук бийик болот.

Жаңылыктар түрмөгү
0