00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
18:00
6 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
4 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Жаңылыктар
15:00
4 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
18:57
2 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Ичегини кайсы суусундук жакшы тазалайт? Адистин кеңеши

© Фото / Pixabay/ bridgeswardКишилер суусундуктар менен. Архив
Кишилер суусундуктар менен. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 07.06.2021
Жазылуу
Диетологдун айтымында, квас Е, А витаминдерине жана аскорбин кычкылына бай. Анын курамында сүт, уксус кычкылдары көп болгондуктан чаңкоону да бат кандырат.
БИШКЕК, 7-июн. — Sputnik. Дайыма квас ичип туруу тамак сиңирүүгө жана теринин абалына оң таасирин тийгизет. Бул тууралуу РИА Новостиге эндокринолог жана диетолог Татьяна Бочарова билдирген.
Анын айтымында, квас B тобундагы витаминдерге бай.
"Организмде B витамини жетишпеген учурда тери сезгенип, ал майлуу боло баштайт. Мындан сырткары, чач түшүп, какач пайда болот", — деди дарыгер.
Аталган витамин жетишпей жатканда адам тез чарчап, эст тутуму начарлап, нерв системасында көйгөй жарала турганы маалым болду.
Жашылча-жемиштер. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 01.06.2021
Диетолог туура тамактануунун 4 принциби менен бөлүштү
Диетологдун айтымында, квас Е, А витаминдерине жана аскорбин кычкылына бай. Анын курамында сүт, уксус кычкылдары көп болгондуктан чаңкоону да бат кандырат.
Бочарова квас ачытылып жасалгандыктан бир кружкасы же 0,3 литри табитти ачып, ичегини жумшак тазалап, тамак сиңирүүгө оң таасирин тийгизе турганын белгилеген.
Жаңылыктар түрмөгү
0