https://sputnik.kg/20210326/nan-daryger-kenesh-dietolog-1051896944.html
Жаңы бышырылган нан кимдерге зыян? Дарыгердин кеңеши
Жаңы бышырылган нан кимдерге зыян? Дарыгердин кеңеши
Sputnik Кыргызстан
Убакыттын өтүшү менен нандын курамындагы кычкылдуулук азаят. Ошондуктан бышырылган нанды сегиз саат, эң жакшысы бир суткадан кийин жесе ден соолукка зыяны... 26.03.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-03-26T09:01+0600
2021-03-26T09:01+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
дүйнөдө
россия
нан
дарыгер
диетолог
ашказан
https://sputnik.kg/img/07e5/03/19/1051896958_0:0:3072:1738_1920x0_80_0_0_7a0607f31f7d129e192e6a35ba603fe5.jpg
БИШКЕК, 26-мар. — Sputnik. Жаңы бышырылган нанды өзгөчө ичеги-карын оорусу бар адамдар этияттык менен жеши керектигин врач-терапевт, диетолог, нутрициолог Мария Черняева Sputnik радиосуна берген маегинде айтып берди.Жыты аңкып жаңы бышырылган нан эски нандан ашыкча кычкылдуулугу менен айырмаланып турат. Мындай азыкты колдонуу ичеги-карын ооруларынын өрчүшүнө алып келиши мүмкүн.Убакыттын өтүшү менен нандын курамындагы кычкылдуулук азаят. Ошондуктан бышырылган нанды дароо эмес коё туруп жесе ден соолукка зыяны азыраак болот.Кечээ бышырылган нан жумшак, жаңы бышырылган нанга караганда алда канча пайдалуу.Ошондой эле дарыгер жаңы бышырылган нанга болгон муктаждык биздин даам сезүүбүздөн көз каранды экендигин айткан. Муну дүкөндөр колдонуп, нанды көбүрөөк адам сатып алышы үчүн анын жытын чыгарып бышырарын белгилеген.
https://sputnik.kg/20210324/kajsy-vitamin-zhashartat-1051872841.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/03/19/1051896958_0:0:3072:1930_1920x0_80_0_0_62e4a7b9d6714a705d368aede3d3c019.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, россия, нан, дарыгер, диетолог, ашказан
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, россия, нан, дарыгер, диетолог, ашказан
Жаңы бышырылган нан кимдерге зыян? Дарыгердин кеңеши
09:01 26.03.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Убакыттын өтүшү менен нандын курамындагы кычкылдуулук азаят. Ошондуктан бышырылган нанды сегиз саат, эң жакшысы бир суткадан кийин жесе ден соолукка зыяны азыраак болот.
БИШКЕК, 26-мар. — Sputnik. Жаңы бышырылган нанды өзгөчө ичеги-карын оорусу бар адамдар этияттык менен жеши керектигин врач-терапевт, диетолог, нутрициолог Мария Черняева
Sputnik радиосуна берген маегинде айтып берди.
Жыты аңкып жаңы бышырылган нан эски нандан ашыкча кычкылдуулугу менен айырмаланып турат. Мындай азыкты колдонуу ичеги-карын ооруларынын өрчүшүнө алып келиши мүмкүн.
Убакыттын өтүшү менен нандын курамындагы кычкылдуулук азаят. Ошондуктан бышырылган нанды дароо эмес коё туруп жесе ден соолукка зыяны азыраак болот.
"Гастрит, ашказан жарасы менен жабыркаган адамдар оорусун күчөтүп албашы үчүн сегиз саат же бир сутка турган нанды жегени оң", — деди дарыгер.
24 Жалган Куран 2021, 08:32
Кечээ бышырылган нан жумшак, жаңы бышырылган нанга караганда алда канча пайдалуу.
Ошондой эле дарыгер жаңы бышырылган нанга болгон муктаждык биздин даам сезүүбүздөн көз каранды экендигин айткан. Муну дүкөндөр колдонуп, нанды көбүрөөк адам сатып алышы үчүн анын жытын чыгарып бышырарын белгилеген.