00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:04
50 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
18:00
6 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
On air
15:58
1 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:00
5 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ачык кеп
VI Кыргыз-Россия экономикалык форумунан репортаж
23:05
50 мин
On air
23:58
1 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Физиктер көңүлдөгүдөй блинчик жасоонун сырын ачышты

© Sputnik / Евгений Одиноков / Медиабанкка өтүүБлинчик. Архив
Блинчик. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Ал үчүн окумуштуулар атайын эксперимент жасап, изилдөө жүргүзүшкөн.

БИШКЕК, 13-июл. — Sputnik. Франция менен Жаңы Зеландиянын физиктери көңүлдөгүдөй блинчикти бышыруунун сырын ачышты.

Окумуштуулар атайын изилдөө жүргүзүп, кандай болгон учурда блинчик күйбөй текши быша турганын билүүгө аракет кылышкан. Изилдөөнүн жыйынтыгы тууралуу Physical Review Fluids журналы жазды.

Ашкана. Архив - Sputnik Кыргызстан
Кыргызстанда ашканадан тамактануу канча турат. 15 жылдын графиги
Адистердин баамында, блинчикти бышырууда табанын көлөмү менен ысыктыгы, камырдын ачышы менен жабышчактыгы маанилүү. Эгер сиз күйгүзбөй, көпчүлүккө жага тургандай блинчик бышырууну самап жүрсөңүз, суюк камырды табанын дал ортосуна куюп, аны 10 градус жантайтып, камыр табанын кырына келгенде ал толук жайылгыдай кылып табаны айлантасыз. Эми блинчик бышканга чейин отко кармайсыз.

Изилдөө жүргүзгөн окумуштуулар дал ушундай ыкма көңүлдөгүдөй блинчик жасоого шарт түзөт деген корутунду чыгарышкан.

Жаңылыктар түрмөгү
0