00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
3 мин
Будь в курсе
Зачем детям и студентам развивать эмоциональный интеллект?
08:04
56 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:01
3 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
2 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Личный интерес
Русский театр драмы: новые постановки и жизнь «по ту сторону кулис»
16:04
42 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
3 мин
Тема дня
Зеленый Бишкек: кто ухаживает за деревьями и клумбами столицы?
18:05
40 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Будь в курсе
Мамонт и шерстистый носорог: что скрывала река Жыргалан?
08:05
35 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Күн башат
Кыргыз театрынын келкели келдиби — жаңы спектаклдер, жанрлар, жаш актерлор
09:05
44 мин
Ежедневные новости
10:01
3 мин
Будь в курсе
Эмоциональный интеллект: зачем детям и студентам его развивать?
10:04
56 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкек шаарындагы мектепте Улуу Жеңиштин 80 жылдыгына арналган "Жеңиш" музейи ачылды
11:04
45 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Максимальный репост
«Умные» счетчики в каждом доме: как АСКУЭ изменит систему учета электроэнергии?
12:04
46 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Күн башат
Шопоков шаары Улуу Жеңиштин 80 жылдыгын жана шаардын 40 жылдыгын өзгөчө белгилөөгө даярданышууда
13:05
46 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
Прародина кыргызов: почему историки до сих пор не пришли к единому мнению?
14:04
53 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кан басымы төмөндөп кеткенде эмне кылуу керек? – Дарыгер менен менен маек
15:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Личный интерес
Корь в Кыргызстане: как защитить детей от опасного вируса?
16:04
36 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Туяк
Тагдыры татаал болсо да, талантка бай Алыкул Осмонов
17:04
51 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Об экономике и не только с Кубатом Рахимовым
Импортозамещение: сможет ли Кыргызстан прокормить себя сам?
18:06
46 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Стопкадр
Кыргызстанда “Кулатуу” улуттук күрөшү кандай өнүктү — Эмил Токтогоновдун спорттук жетишкендиктери
19:06
43 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Тема дня
Как ЕАЭС вписывается в изменяющуюся мировую картину?
20:06
39 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
Кан басымы төмөндөп кеткенде эмне кылуу керек? – Дарыгер менен менен маек
21:04
41 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Физиктер көңүлдөгүдөй блинчик жасоонун сырын ачышты

© Sputnik / Евгений Одиноков / Медиабанкка өтүүБлинчик. Архив
Блинчик. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Ал үчүн окумуштуулар атайын эксперимент жасап, изилдөө жүргүзүшкөн.

БИШКЕК, 13-июл. — Sputnik. Франция менен Жаңы Зеландиянын физиктери көңүлдөгүдөй блинчикти бышыруунун сырын ачышты.

Окумуштуулар атайын изилдөө жүргүзүп, кандай болгон учурда блинчик күйбөй текши быша турганын билүүгө аракет кылышкан. Изилдөөнүн жыйынтыгы тууралуу Physical Review Fluids журналы жазды.

Ашкана. Архив - Sputnik Кыргызстан
Кыргызстанда ашканадан тамактануу канча турат. 15 жылдын графиги
Адистердин баамында, блинчикти бышырууда табанын көлөмү менен ысыктыгы, камырдын ачышы менен жабышчактыгы маанилүү. Эгер сиз күйгүзбөй, көпчүлүккө жага тургандай блинчик бышырууну самап жүрсөңүз, суюк камырды табанын дал ортосуна куюп, аны 10 градус жантайтып, камыр табанын кырына келгенде ал толук жайылгыдай кылып табаны айлантасыз. Эми блинчик бышканга чейин отко кармайсыз.

Изилдөө жүргүзгөн окумуштуулар дал ушундай ыкма көңүлдөгүдөй блинчик жасоого шарт түзөт деген корутунду чыгарышкан.

Жаңылыктар түрмөгү
0