00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
"Чума во время любви" : режиссер о фильме и жизни ученого Петра Тарасова
08:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргыз армиясынын жүзү Улуттук гвардия баскан баскан 32 жыл – эмне өзгөрдү, эмнеге жетишти?
15:05
43 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:00
5 мин
Ачык кеп
Кыргыз армиясынын жүзү Улуттук гвардия баскан баскан 32 жыл – эмне өзгөрдү, эмнеге жетишти?
23:05
43 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Чычырканактын дарылык касиетин кантип сактаса болот? Диетологдун кеңеши

© Sputnik / Илья НаймушинЧычырканак. Архив
Чычырканак. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 23.12.2022
Жазылуу
Чычырканак аз кандуулуктан жапа чеккен же суук тийип, сасык тумоо менен көп ооруган адамдар үчүн абдан пайдалуу мөмө экендиги айтылган.
БИШКЕК, 23-дек. — Sputnik. С витаминине бай болгон чычырканак иммунитетти чыңдап, кан тамырларды бекемдейт. Бул тууралуу врач-диетолог, нутрициолог Анжелика Люваль Sputnik радиосуна берген маегинде билдирди.
Дарыгер чычырканакта С витаминден тышкары башка көптөгөн пайдалуу заттар бар экендигин кошумчалаган.

"Мөмөнүн курамында организмге өзгөчө кыш мезгилинде керектүү болгон марганец, кремний, бета-каротин, А жана Е витаминдери бар. Булардын баары жүрөк кан-тамыр системасына, муундарга, иммунитетке жардам берип, жалпысынан организмди жашартууга көмөктөшөт. Ошондой эле чычырканак антибактериалдык касиетке да ээ", — деп айткан адис.

Бирок жогорку температурага дуушар болгондо чычырканак өзүнүн көптөгөн пайдалуу касиеттерин жогото тургандыгы эскертилген.
"60 градустан жогору температурада чычырканактын курамындагы пайдалуу заттардын көбү бузулат, мисалы, С витамини толугу менен жоголот. Ошондуктан чычырканак чайларын пайдасы менен колдонгубуз келсе, аны алгач блендер менен эзип алыш керек. Чайды өзүнчө демдеп, бир аз муздаткан соң чычырканакты ага кошуу керек", — деп кеңеш берген Анжелика Дюваль.
Дарыгер ашказан-ичеги-карын оорусу менен жабыркагандар мөмөнү көп колдонбошу керектигин кошумчалаган.
Май алуу. Архивдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 14.12.2022
Ден соолук бекем болуш үчүн кайсы азыктардан акча аябаш керек? Тизме
Жаңылыктар түрмөгү
0