Түтүктөн аккан ичүүчү суунун сапатын кантип аныкташ керек? Адистин кеңеши

© AFP / ALASTAIR PIKEКран суу. Архив
Кран суу. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 13.06.2022
Жазылуу
Эксперт биринчи иретте суунун жыты менен өңүнө көңүл бурууга кеңеш берди.
БИШКЕК, 13-июн. — Sputnik. Суу түтүктөн чыккан ичүүчү суунун сапаты дайыма эле талапка жооп бербеши мүмкүн, андыктан аны жарандар өз алдынча көздөн кечирип, текшерип койсо ашыктык кылбайт. Бул тууралуу эксперт-биохимик Мария Кулешова "Прайм" басылмасына айтып берген.
Эксперт биринчи иретте суунун жыты менен өңүнө көңүл бурууга кеңеш берди. Эгерде жагымсыз жыт келип жана түсү саргыч тартып турса, ал жакшы эмес. Мындай сапаттагы суу ден соолукка зыянын тийгизиши мүмкүн.
"Суунун өңү андагы микробиологиялык же техногендик жактан кир экенинен белги берет, ал эми саргыч тартып турса темир өтө көп дегендик", — деп эскертти адис.
Биохимик көзгө дароо урунган дагы бир учурду эске алган.
"Эске ала коё турчу дагы бир учур — кайнаткандан кийин чайниктин ичинде кебердин туруп калышы. Бул суунун курамында кальций менен магнийдин көп экендигинен кабар берет. Алар көп болуп кеткенде ден соолукка зыян", — деп кошумчалаган Кулешова.
Бул адис мурдараак кулер (пластик) идиштерде таратылуучу ичүүчү суулардын баары эле таза боло бербестигин эскерткен.
Кыз суу ичип жатат. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 19.01.2022
Кандай учурда сууну ачкарын ичкен жакшы. Адистин кеңеши
Жаңылыктар түрмөгү
0