00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
3 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
13:55
4 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
6 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Будь в курсе
Депутаты предлагают сократить потребление сахара в КР. Как этого достичь?
08:05
45 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Күн башат
"Кыргыз жараны" концепциясын ишке ашырууда жарандык коом эмне иш кылды?
09:05
47 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:01
3 мин
По следам истории
Исторические связи кыргызов и калмыков в эпосе “Манас”
10:04
44 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Быйыл “Учур” театрына жаңы заманбап жаңы имарат салынат
11:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Максимальный репост
Транспортный коллапс в столице: власти ищут пути решения проблемы
12:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Күн башат
Кыргыз тилинде “Кыргызча оңой” колдонмосу жана электрондук котормосу ишке кирди
13:05
48 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
60 мин
Ачык кеп
Табият менен таттуу мамиледе болуу - Браконьерлерге каршы күрөш кандай жүрүп жатат?
15:05
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Туяк
Кыргыз адабий сынын түптөөчүлөрдүн бири, кыйын кезде Айтматовдун чыгармаларына туура баа берген Кеңешбек Асаналиев
17:04
50 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
On air
18:07
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
Бир дагы утулууну билбеген кыргызстандык ММА мушкери — спорттогу жолу, жетишкендиктери
19:06
27 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Об экономике и не только
Десять лет настройки: как страны ЕАЭС двигаются к обеспечению свободы передвижения товаров?
20:06
47 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
Табият менен таттуу мамиледе болуу - Браконьерлерге каршы күрөш кандай жүрүп жатат?
21:05
42 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Семиртпейт. Кеңседе отуруп иштегендер үчүн пайдалуу тамактар айтылды

© Фото / Pixabay/ galyafanasevaСалат. Архив
Салат. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 08.04.2021
Жазылуу
Кеңсе кызматкерлеринин менюсунда сөзсүз жашылчалардан турган салат болушу шарт. Анын ичинде пекин капустасы, көк пияз, укроп, сыр жана брынза бар.
БИШКЕК, 8-апр. — Sputnik. Диетолог Елена Кален кеңседе отуруп иштеген кызматкерлер дайыма бир салмакта жүрүү үчүн кандай тамактануу керектигин айтып берди. Адистин пайдалуу кеңеши РИА Новостиге жарыяланды.
Диетолог белгилегендей, кеңсе кызматкерлеринин менюсунда сөзсүз жашылчалардан турган салат болушу шарт. Анын ичинде пекин капустасы, көк пияз, укроп, сыр жана брынза бар. Аты аталган азыктар клетчаткага, темир жана антиоксидантка бай келет. Бул ичеги-карынды иштетип, зат алмашууну жакшыртат.
Мындан сырткары, кеңсе кызматкерлерине үндүктүн этинен жасалган котлет да сунушталган.
"Тоокко караганда үндүктүн этинде май аз, белок көп. Ал адамды узак убакытка чейин ток кармап жүрөт. Ал эми этте В витамини, калий, цинк, селен, ниацин жана тиамин бар. Алар организмди стресстен сактап, метаболизмге таасир этет", — деген диетолог.
Тамактанып жаткан өспүрүм. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 31.03.2021
Эксперт: туура тамактанган баланын ийгиликке жетүү мүмкүнчүлүгү жогору болот
Адис толук тартылбаган ундун наны менен тооктун этин, авокадо, йогурт жана чөп-чар кошуп сэндвич жасап жегенди да сунуштаган. Анын айтымында, тартылбаган ундан жасалган нан ичегиге миңдин бири. Ал эми авокадодо Омега-3 майлуу кычкылы көп болгондуктан, салмак таштоого жардам берип, адамды ток алып жүрөт.
Кален сулу акшагы, банан жана йогурт менен смузи жасап ичүүнү да сунуштаган. Анын айтымында, бул ичегинин микрофлорасын калыбына келтирет. Ал эми сельдерей, жумуртка жана укроп кошулган салат организмди клетчаткага толтуруп, андагы ашыкча суюктукту бөлүп чыгарууга көмөктөшө турганы маалым болду.
Жаңылыктар түрмөгү
0