https://sputnik.kg/20231227/daryger-zhany-zhyl-salat-1081555780.html
Дарыгер жаңы жыл алдында салаттар канчага чейин сакталарын эскертти
Дарыгер жаңы жыл алдында салаттар канчага чейин сакталарын эскертти
Sputnik Кыргызстан
Адис ууланып калбаш үчүн салатты аз-аздан, бирок жаңы жасап турууну сунуштаган. 27.12.2023, Sputnik Кыргызстан
2023-12-27T09:17+0600
2023-12-27T09:17+0600
2023-12-27T09:17+0600
кыргызстан
дарыгер
жаңы жыл
ден соолук
токсиколог
https://sputnik.kg/img/102130/74/1021307415_0:0:2874:1617_1920x0_80_0_0_f01b03ad4cc5417bf2b7421e16204969.jpg
БИШКЕК, 27-дек. — Sputnik. Соус кошулган салат муздаткычта турса 12 саатка чейин, соус кошулбаса 18 саатка чейин жегенге жарактуу болот. Бул тууралуу токсиколог Михаил Кутушов билдиргенин Sputnik радиосу жазды.Анын айтымында, салаттын жарактуулук мөөнөтү соустун бар-жогунан жана бөлмөдөгү абанын температурасынан көз каранды.Токсиколог салатты дасторконго коер алдында аралаштырып, колдон келсе аз-аздан жаңы жасап турууну сунуштаган.
https://sputnik.kg/20231219/dastorkon-astrolog-tamak-ash-1081352992.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/102130/74/1021307415_0:0:2732:2048_1920x0_80_0_0_0430abeb37d5c369101d071913f9e936.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
кыргызстан, дарыгер, жаңы жыл, ден соолук, токсиколог
кыргызстан, дарыгер, жаңы жыл, ден соолук, токсиколог
Дарыгер жаңы жыл алдында салаттар канчага чейин сакталарын эскертти
Адис ууланып калбаш үчүн салатты аз-аздан, бирок жаңы жасап турууну сунуштаган.
БИШКЕК, 27-дек. — Sputnik. Соус кошулган салат муздаткычта турса 12 саатка чейин, соус кошулбаса 18 саатка чейин жегенге жарактуу болот. Бул тууралуу токсиколог Михаил Кутушов билдиргенин
Sputnik радиосу жазды.
Анын айтымында, салаттын жарактуулук мөөнөтү соустун бар-жогунан жана бөлмөдөгү абанын температурасынан көз каранды.
"Эгерде салат бөлмө температурасында 6 саат турса, аны жебей эле койгон оң. Жумуртка, балык кошулган азык болсо андагы бактериялар көбөйүп, ачып кетиши ыктымал", — деген Кутушов.
Токсиколог салатты дасторконго коер алдында аралаштырып, колдон келсе аз-аздан жаңы жасап турууну сунуштаган.
19 Бештин айы 2023, 08:37