00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
"Чума во время любви" : режиссер о фильме и жизни ученого Петра Тарасова
08:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргыз армиясынын жүзү Улуттук гвардия баскан баскан 32 жыл – эмне өзгөрдү, эмнеге жетишти?
15:05
43 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:00
5 мин
Ачык кеп
Кыргыз армиясынын жүзү Улуттук гвардия баскан баскан 32 жыл – эмне өзгөрдү, эмнеге жетишти?
23:05
43 мин
Утро хорошего дня
"Чума во время любви" : режиссер о фильме и жизни ученого Петра Тарасова
06:04
43 мин
On air
06:58
2 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Күн башат
Кесиптик кошуундардан Эмгекти көзөмөлдөө мекемеси эмнеси менен айырмаланат?
09:05
43 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
28 попыток: как в Кыргызстане сдают на водительские права
12:04
39 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Жайында көп таралган жаракаттар жана биринчи жардам көрсөтүү ыкмалары
13:04
24 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкек ТЭЦине “Газпром” газ жеткирет — күз-кыш жылытуу мезгилине даярдык, реформа кандай жүрүүдө?
13:31
26 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргызстан ЕАЭБде автохаб боло алат — Евразиялык бирдиктүү рыноктун артыкчылыктарын кандай колдонуп жатабыз?
15:05
47 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Максимальный репост
Здесь можно получить профессию будущего – интервью с деканом ЕТФ КРСУ
16:05
0 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Туяк
Танк менен кошо күйүп, бирок аман калган Апсамат Аширбаевди энеси тааныбай коёт
17:04
43 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
Безопасность путешествий: как действует туристическая милиция в 2024
18:07
41 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Стопкадр
Кино актриса болуу үчүн эмнелерге даяр болуу зарыл?
19:06
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Киноблог
Путь режиссера: как короткометражки открывают дорогу к большому кино
20:06
45 мин
Ачык кеп
Кыргызстан ЕАЭБде автохаб боло алат — Евразиялык бирдиктүү рыноктун артыкчылыктарын кандай колдонуп жатабыз?
23:05
47 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Диетолог айран-сүт азыктарын туура тандап ичүүнүн жолун түшүндүрдү

© Sputnik / Владимир АстапковичДүкөндүн кычкыл сүт азыктары бөлүмүндөгү кардар. Архив
Дүкөндүн кычкыл сүт азыктары бөлүмүндөгү кардар. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 03.10.2023
Жазылуу
Адис бул азыктардагы бифидо жана лактобактериялар ичеги микрофлорасынын нормалдуу иштеши үчүн зарыл экенин белгиледи.
БИШКЕК, 3-окт. — Sputnik. Диетолог Михаил Гинзбург айран-сүт азыктарын күн сайын ичүү зарыл экенин Sputnik радиосунда курган маегинде айтты.
Ал кефир, быштак, каймакты күнүнө канча өлчөмдө жесе болоруна токтолду.

"Күнүнө бир-эки порция айран-сүт азыктарын ичүү менен кальций, бифидо жана лактобактерияларды жетиштүү алса болот. Мындай азыктар сапаттуу белок деп саналат, анда салыштырмалуу кант аз. Күнүмдүк орточо доза – бир стакан кефир, 200 граммдай быштак же эки аш кашык каймак", — деди Гинзбург.

Дарыгер бифидо жана лактобактериялар ичеги микрофлорасынын нормалдуу иштеши үчүн зарыл деп белгиледи.
"Ичеги микрофлорасынын тамак сиңирүү, иммунитетти көтөрүүдө, жаш курак өткөн сайын пайда болуучу жана онкологиялык ооруларды алдын алууда мааниси чоң. Кычкыл сүт азыктарынын толук пайдасын алуу үчүн фермерлердин азыктарын пайдаланган оң, анын жарактуу мөөнөтү канча кыска болсо ошончо жакшы. Анткени анда пайдалуу заттардын баары "тирүү". Демейде бул азыктарга катык, айран кирет", — деди Гинзбург.
Адис шекер кошулган сүт азыктарын алуудан баш тартууну сунуштап, көбүнесе майы жок сүт азыктарын колдонууга чакырды.
Кумшекер кошуу. Архивдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 26.09.2023
Дарыгер күзүндө кантты азыраак колдонууну сунуштады
Жаңылыктар түрмөгү
0