00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:04
55 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:04
48 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:00
3 мин
Таберик
СССРдин Эл артисти Дарыйка Жалгасынова эскерүүлөр
17:07
23 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:30
4 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Канча адам активдерди ыктыярдуу легалдаштыруу өнөктүгүнө катышты?
17:35
25 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
9 мин
Киноблог
Советские кинотеатры Бишкека: золотая эпоха киномехаников
18:10
47 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Адис кара чайдын сапатын билүүнүн жолдорун айтты

© Sputnik / Александр Калинин / Медиабанкка өтүүЧай. Архивдик сүрөт
Чай. Архивдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 21.08.2023
Жазылуу
Табигый таза чай ага муздак суу куйганда түсүн өзгөртпөйт.
БИШКЕК, 21-авг.— Sputnik. Роспотребнадзордун эксперти Екатерина Головкова сапаттуу кара чайды тандоо үчүн эмнелерге көңүл буруу керектигин түшүндүрдү.
Адистин айтымында, адегенде чайдын сырткы көрүнүшүнө көңүл буруу керек. Эгерде сиз тоголоктолбогон кадимки чай сатып алсаңыз, анда жалбырактар дээрлик бирдей көлөмдө, баарынын өңү окшош болушу шарт. Жалбырак канчалык көп буралган болсо ал ферментациядан ошончолук сапаттуу өткөнүн билдирет. Гранул чайында да ар бир тогологу тегиз, көлөмдөрү дээрлик бирдей болгонуна көңүл буруу керек.
"Сапаттуу чайга чаң, кир, жүн дагы башка бир буюмдар аралашпайт. Түсү кара болот, сорттоо учурунда көбүрөөк сүрүлүп калгандар бозомук тартып калат. Мындан тышкары, ар бир чайдын өзүнө тиешелүү жыты бар, бирок эч качан күйүк, темир же көк жыттанбашы керек”, — деген адис.
Ал боёктун бар-жоктугун текшерүү үчүн кургак чайдын үстүнө муздак суу куюп текшерүү керектигине кеңеш берген. Сапаттуу чай канча убакыт өтсө да суу кызарып кетпейт, болгону өңүн билинер-билинбес өзгөртөт.
“Жытын айта турган болсок, айрым чайларга эфир, бергамот майы, кургатылган жемиштер сыяктуу табигый ароматизаторлор кошулат. Эгерде тамак-ашка пайдаланууга уруксат берилген жасалма ароматизаторлор кошулса, анда анын даамы кескин болуп табигый эмес жыт байкалат. Ошондуктан табигый ароматизаторлор менен тандаган оң", – деди Головкова.
Эт. Архивдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 08.04.2022
Диетолог этти туура сактоонун жолдорун айтып берди
Жаңылыктар түрмөгү
0