https://sputnik.kg/20230821/chaj-sort-tandoo-kenesh-ondurush-1077967872.html
Адис кара чайдын сапатын билүүнүн жолдорун айтты
Адис кара чайдын сапатын билүүнүн жолдорун айтты
Sputnik Кыргызстан
Табигый таза чай ага муздак суу куйганда түсүн өзгөртпөйт. 21.08.2023, Sputnik Кыргызстан
2023-08-21T08:34+0600
2023-08-21T08:34+0600
2023-08-21T08:34+0600
чай
"тандоо эркиндиги" саясий партиясы
сорттоо
өндүрүш
кеңеш
муздак суу
https://sputnik.kg/img/07e6/02/14/1062206600_0:0:2940:1654_1920x0_80_0_0_e99ba82225ea1139eed7334528e3bb1f.jpg
БИШКЕК, 21-авг.— Sputnik. Роспотребнадзордун эксперти Екатерина Головкова сапаттуу кара чайды тандоо үчүн эмнелерге көңүл буруу керектигин түшүндүрдү.Адистин айтымында, адегенде чайдын сырткы көрүнүшүнө көңүл буруу керек. Эгерде сиз тоголоктолбогон кадимки чай сатып алсаңыз, анда жалбырактар дээрлик бирдей көлөмдө, баарынын өңү окшош болушу шарт. Жалбырак канчалык көп буралган болсо ал ферментациядан ошончолук сапаттуу өткөнүн билдирет. Гранул чайында да ар бир тогологу тегиз, көлөмдөрү дээрлик бирдей болгонуна көңүл буруу керек.Ал боёктун бар-жоктугун текшерүү үчүн кургак чайдын үстүнө муздак суу куюп текшерүү керектигине кеңеш берген. Сапаттуу чай канча убакыт өтсө да суу кызарып кетпейт, болгону өңүн билинер-билинбес өзгөртөт.“Жытын айта турган болсок, айрым чайларга эфир, бергамот майы, кургатылган жемиштер сыяктуу табигый ароматизаторлор кошулат. Эгерде тамак-ашка пайдаланууга уруксат берилген жасалма ароматизаторлор кошулса, анда анын даамы кескин болуп табигый эмес жыт байкалат. Ошондуктан табигый ароматизаторлор менен тандаган оң", – деди Головкова.
https://sputnik.kg/20220408/dietolog-ehtti-saktoonun-zholdoru-tuuraluu-1063480246.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e6/02/14/1062206600_126:0:2857:2048_1920x0_80_0_0_6b2f620ae1fef6fb2cb0a91fe87acd7b.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
чай, "тандоо эркиндиги" саясий партиясы, сорттоо, өндүрүш, кеңеш, муздак суу
чай, "тандоо эркиндиги" саясий партиясы, сорттоо, өндүрүш, кеңеш, муздак суу
Адис кара чайдын сапатын билүүнүн жолдорун айтты
Табигый таза чай ага муздак суу куйганда түсүн өзгөртпөйт.
БИШКЕК, 21-авг.— Sputnik. Роспотребнадзордун эксперти Екатерина Головкова сапаттуу кара чайды тандоо үчүн эмнелерге көңүл буруу керектигин түшүндүрдү.
Адистин айтымында, адегенде чайдын сырткы көрүнүшүнө көңүл буруу керек. Эгерде сиз тоголоктолбогон кадимки чай сатып алсаңыз, анда жалбырактар дээрлик бирдей көлөмдө, баарынын өңү окшош болушу шарт. Жалбырак канчалык көп буралган болсо ал ферментациядан ошончолук сапаттуу өткөнүн билдирет. Гранул чайында да ар бир тогологу тегиз, көлөмдөрү дээрлик бирдей болгонуна көңүл буруу керек.
"Сапаттуу чайга чаң, кир, жүн дагы башка бир буюмдар аралашпайт. Түсү кара болот, сорттоо учурунда көбүрөөк сүрүлүп калгандар бозомук тартып калат. Мындан тышкары, ар бир чайдын өзүнө тиешелүү жыты бар, бирок эч качан күйүк, темир же көк жыттанбашы керек”, — деген адис.
Ал боёктун бар-жоктугун текшерүү үчүн кургак чайдын үстүнө муздак суу куюп текшерүү керектигине кеңеш берген. Сапаттуу чай канча убакыт өтсө да суу кызарып кетпейт, болгону өңүн билинер-билинбес өзгөртөт.
“Жытын айта турган болсок, айрым чайларга эфир, бергамот майы, кургатылган жемиштер сыяктуу табигый ароматизаторлор кошулат. Эгерде тамак-ашка пайдаланууга уруксат берилген жасалма ароматизаторлор кошулса, анда анын даамы кескин болуп табигый эмес жыт байкалат. Ошондуктан табигый ароматизаторлор менен тандаган оң", – деди Головкова.