https://sputnik.kg/20220326/dietolog-zhazynda-zhej-turchu-pajdaluu-azyktar-1063149332.html
Жазында кандай тамактануу керек? Диетологдун кеңеши
Жазында кандай тамактануу керек? Диетологдун кеңеши
Sputnik Кыргызстан
Организм жазында А, В, D, С жана E витаминдерине муктаж. Алардын жетишсиздигин азыктар менен толтурса болот. 26.03.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-03-26T09:49+0600
2022-03-26T09:49+0600
2022-03-26T09:49+0600
дүйнөдө
диетолог
жаз
тамактануу
витамин
https://sputnik.kg/img/07e5/08/0a/1053507433_0:234:3073:1962_1920x0_80_0_0_4d019ec53996a65884f6006a18a67a10.jpg
БИШКЕК, 26-мар. — Sputnik. Жазында иммунитетти чыңдоо үчүн кайсы азыктарды жеш керек экенин Sputnik радиосуна диетолог, медицина илимдеринин кандидаты Елена Соломатина айтып берди.Кышта алсыраган организмди калыбына келтирүү үчүн витамин, антиоксидант жана клетчаткага бай азыктарды колдонуу зарыл.Диетолог жазгы рационго теплицада өстүрүлгөн чамгыр менен ашкөктөрдү кошууга кеңеш берди.Организм жазында А, В, D жана E витаминдерине муктаж. Булардын жетишсиздигин азыктар менен толтурса болот."В витамини кесек ундан жасалган нанда, эт азыктарында, акшакта, ал эми E витамини өсүмдүк майында, күн карамада, жаңгакта, ошондой эле А витамини каймакта, ак майда, жумуртканын сарысында, D витамини майлуу балыкта, треска балыгынын боорунда бар", — деди Соломатина.Ошондой эле диетолог боткого зыгырдын уругун кошууну сунуштады.
https://sputnik.kg/20220311/bojrok-ooru-dietolog-tamaktanuu-1062743290.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/08/0a/1053507433_45:0:2776:2048_1920x0_80_0_0_59dab3314a282113a2b58eb9c95eb5a4.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
дүйнөдө, диетолог, жаз, тамактануу, витамин
дүйнөдө, диетолог, жаз, тамактануу, витамин
Жазында кандай тамактануу керек? Диетологдун кеңеши
Организм жазында А, В, D, С жана E витаминдерине муктаж. Алардын жетишсиздигин азыктар менен толтурса болот.
БИШКЕК, 26-мар. — Sputnik. Жазында иммунитетти чыңдоо үчүн кайсы азыктарды жеш керек экенин
Sputnik радиосуна диетолог, медицина илимдеринин кандидаты Елена Соломатина айтып берди.
Кышта алсыраган организмди калыбына келтирүү үчүн витамин, антиоксидант жана клетчаткага бай азыктарды колдонуу зарыл.
"Жаңы бышкан жашылча, мөмө-жемиш жок болгондуктан кургатылгандарын колдонууга болот. Маселен, ачытылган капуста, кургатылган кара карагат, болгар калемпири, цитрус өсүмдүктөрү С витаминине бай", — деди адис.
Диетолог жазгы рационго теплицада өстүрүлгөн чамгыр менен ашкөктөрдү кошууга кеңеш берди.
Организм жазында А, В, D жана E витаминдерине муктаж. Булардын жетишсиздигин азыктар менен толтурса болот.
"В витамини кесек ундан жасалган нанда, эт азыктарында, акшакта, ал эми E витамини өсүмдүк майында, күн карамада, жаңгакта, ошондой эле А витамини каймакта, ак майда, жумуртканын сарысында, D витамини майлуу балыкта, треска балыгынын боорунда бар", — деди Соломатина.
Ошондой эле диетолог боткого зыгырдын уругун кошууну сунуштады.
11 Жалган Куран 2022, 08:59