00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:01
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
20:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:04
55 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Жазында кандай тамактануу керек? Диетологдун кеңеши

© Фото / Pixabay / Xperia6Жемиштер менен турган диетолог. Иллюстративдик сүрөт
Жемиштер менен турган диетолог. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 26.03.2022
Жазылуу
Организм жазында А, В, D, С жана E витаминдерине муктаж. Алардын жетишсиздигин азыктар менен толтурса болот.
БИШКЕК, 26-мар. — Sputnik. Жазында иммунитетти чыңдоо үчүн кайсы азыктарды жеш керек экенин Sputnik радиосуна диетолог, медицина илимдеринин кандидаты Елена Соломатина айтып берди.
Кышта алсыраган организмди калыбына келтирүү үчүн витамин, антиоксидант жана клетчаткага бай азыктарды колдонуу зарыл.
"Жаңы бышкан жашылча, мөмө-жемиш жок болгондуктан кургатылгандарын колдонууга болот. Маселен, ачытылган капуста, кургатылган кара карагат, болгар калемпири, цитрус өсүмдүктөрү С витаминине бай", — деди адис.
Диетолог жазгы рационго теплицада өстүрүлгөн чамгыр менен ашкөктөрдү кошууга кеңеш берди.
Организм жазында А, В, D жана E витаминдерине муктаж. Булардын жетишсиздигин азыктар менен толтурса болот.
"В витамини кесек ундан жасалган нанда, эт азыктарында, акшакта, ал эми E витамини өсүмдүк майында, күн карамада, жаңгакта, ошондой эле А витамини каймакта, ак майда, жумуртканын сарысында, D витамини майлуу балыкта, треска балыгынын боорунда бар", — деди Соломатина.
Ошондой эле диетолог боткого зыгырдын уругун кошууну сунуштады.
Тамактануу. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 11.03.2022
Бөйрөгү ооруган адамдар кандай тамактанышы керек? Диетологдун кеңеши
Жаңылыктар түрмөгү
0