https://sputnik.kg/20220311/bojrok-ooru-dietolog-tamaktanuu-1062743290.html
Бөйрөгү ооруган адамдар кандай тамактанышы керек? Диетологдун кеңеши
Бөйрөгү ооруган адамдар кандай тамактанышы керек? Диетологдун кеңеши
Sputnik Кыргызстан
Диетолог бөйрөк ооругандарга картошка, сабиз, кызылча, брокколи, ашкабак, бадыраң сыяктуу жашылчаларды сунуштаган. 11.03.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-03-11T08:59+0600
2022-03-11T08:59+0600
2022-03-11T08:59+0600
диетолог
бөйрөк
тамак
кеңеш
ден соолук
оору
https://sputnik.kg/img/07e4/0c/1e/1050953632_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_cbbce8cbeeddba74133dd67bf2afc5ae.jpg
БИШКЕК, 11-мар. — Sputnik. Бөйрөгү ооруган адамдар тамакты түрлөп жеп, күнүнө аз-аздан 5-6 жолу азыктанышы керек. Бул тууралуу диетолог Антонина Стародубованын айтымына таянып РИА Новости жазды.Дарыгер белок катары өтө майлуу эмес эт, тоок этин, жумуртка жесе болорун айтып, бирок аларды кайнатып гана колдонуу керектигин эскерткен. Сүт, кычкыл сүт азыктарынын да майлуулугу аз болгону оң.Диетолог бөйрөк ооругандарга картошка, сабиз, кызылча, брокколи, ашкабак, бадыраң сыяктуу жашылчаларды сунуштаган.
https://sputnik.kg/20220222/adis-boyrok-almashtyruudan-alys-boluu-boyuncha-keneshin-berdi-1062262618.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e4/0c/1e/1050953632_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_db1906cb3525bfa2700b463f109a7df3.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
диетолог, бөйрөк, тамак, кеңеш, ден соолук, оору
диетолог, бөйрөк, тамак, кеңеш, ден соолук, оору
Бөйрөгү ооруган адамдар кандай тамактанышы керек? Диетологдун кеңеши
Диетолог бөйрөк ооругандарга картошка, сабиз, кызылча, брокколи, ашкабак, бадыраң сыяктуу жашылчаларды сунуштаган.
БИШКЕК, 11-мар. — Sputnik. Бөйрөгү ооруган адамдар тамакты түрлөп жеп, күнүнө аз-аздан 5-6 жолу азыктанышы керек. Бул тууралуу диетолог Антонина Стародубованын айтымына таянып
РИА Новости жазды.
Дарыгер белок катары өтө майлуу эмес эт, тоок этин, жумуртка жесе болорун айтып, бирок аларды кайнатып гана колдонуу керектигин эскерткен. Сүт, кычкыл сүт азыктарынын да майлуулугу аз болгону оң.
"Бөйрөгү ооруган адам туздан жана тузу көп тамактардан этият болушу шарт. Туз күнүнө 5 граммдан ашпаш керек. Туздалган, ышталган, консервацияланган азыктар сунушталбайт. Ачка жүрүп алуу же өтө тоюп алган да болбойт. Организмде калий ашып кетпеш керек. Ошол себептен жашылча, жемиш тандоодо ага да көңүл бурганы оң. Мисалы, алма, алмурут, апельсинде калий аз", — деген адис.
Диетолог бөйрөк ооругандарга картошка, сабиз, кызылча, брокколи, ашкабак, бадыраң сыяктуу жашылчаларды сунуштаган.
22 Бирдин айы 2022, 14:00