00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
2 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
3 мин
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ачык кеп
Таштандыны баш аламан таштагандар жазаланууда - “Тазалык” таштанды көйгөйүн кантип чечип жатат?
23:04
41 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Терини жабыркаткан төрт азык аталды

© Фото / Pexels / Andrea PiacquadioКүзгүгө карап турган кыз. Иллюстративдик сүрөт
Күзгүгө карап турган кыз. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 13.01.2022
Жазылуу
Адис биз күнүмдүк жашоодо ичип-жеп жүргөн эле азыктар терини бузарын эскертти.
БИШКЕК, 13-янв. — Sputnik. Нутрициолог Екатерина Маслова РИА Новостиге кайсы азыктарды көп колдонсо терини буза турганын айтып берди.
Ал биринчи кезекте шекерден баш тартуу керек дейт.
"Таттуу коллагенге терс таасирин тийгизет. Анын айынан тери бат картайып, былбырап, бош болуп калат", — деген адис.
Алкоголь терини кургатат. Ашыкча ичсе бетке кызарып майда кан тамырлар чыгат, ошондой эле шишитип жиберет.
"Теринин үчүнчү душманы — глютен. Ак ундан жасалган бөлкө нан, жумшак нан азыктары жана макарондор шишитип, беттеги бүдүр, кызыл ала тактардын пайда болушун шарттайт", — деген нутрициолог.
Ошондой эле сүт азыктары териге бырыш түшүрөт. Көбү лактозаны сиңире албагандыктан жалпы сезгенүүгө алып келет.
Ден соолукту чыңдоо жана массалык коммуникация боюнча республикалык борбордун нутрициологу Марина Дүйшөнкулова. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 03.01.2022
Радио
Дүйшөнкулова: спирт ичимдиги канча көлөмдө ичилбесин организмди ууландырат
Таттуу. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 09.01.2022
Таттууну бир ай жебесе организмде кандай өзгөрүү болорун адис айтып берди
Жаңылыктар түрмөгү
0