https://sputnik.kg/20220113/terini-buzgan-azyktar-1061198349.html
Терини жабыркаткан төрт азык аталды
Терини жабыркаткан төрт азык аталды
Sputnik Кыргызстан
Адис биз күнүмдүк жашоодо ичип-жеп жүргөн эле азыктар терини бузарын эскертти. 13.01.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-01-13T09:21+0600
2022-01-13T09:21+0600
2022-01-13T09:21+0600
дүйнөдө
алкоголь
тери
азык
https://sputnik.kg/img/07e6/01/0c/1061191723_0:9:3072:1737_1920x0_80_0_0_fb7e9d242cce74b62e9f678f73511f63.jpg
БИШКЕК, 13-янв. — Sputnik. Нутрициолог Екатерина Маслова РИА Новостиге кайсы азыктарды көп колдонсо терини буза турганын айтып берди.Ал биринчи кезекте шекерден баш тартуу керек дейт.Алкоголь терини кургатат. Ашыкча ичсе бетке кызарып майда кан тамырлар чыгат, ошондой эле шишитип жиберет."Теринин үчүнчү душманы — глютен. Ак ундан жасалган бөлкө нан, жумшак нан азыктары жана макарондор шишитип, беттеги бүдүр, кызыл ала тактардын пайда болушун шарттайт", — деген нутрициолог.Ошондой эле сүт азыктары териге бырыш түшүрөт. Көбү лактозаны сиңире албагандыктан жалпы сезгенүүгө алып келет.
https://sputnik.kg/20220103/jany-jyl-ichimdik-spirt-alkogol-organizm-toksin-1060933831.html
https://sputnik.kg/20220109/tattuunu-bir-aj-zhebej-kojso-ehmne-bolot-1061092782.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e6/01/0c/1061191723_187:0:2918:2048_1920x0_80_0_0_65a31cdbcf4660d0b0301977b2ddc153.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
дүйнөдө, алкоголь, тери, азык
дүйнөдө, алкоголь, тери, азык
Терини жабыркаткан төрт азык аталды
Адис биз күнүмдүк жашоодо ичип-жеп жүргөн эле азыктар терини бузарын эскертти.
БИШКЕК, 13-янв. — Sputnik. Нутрициолог Екатерина Маслова
РИА Новостиге кайсы азыктарды көп колдонсо терини буза турганын айтып берди.
Ал биринчи кезекте шекерден баш тартуу керек дейт.
"Таттуу коллагенге терс таасирин тийгизет. Анын айынан тери бат картайып, былбырап, бош болуп калат", — деген адис.
Алкоголь терини кургатат. Ашыкча ичсе бетке кызарып майда кан тамырлар чыгат, ошондой эле шишитип жиберет.
"Теринин үчүнчү душманы — глютен. Ак ундан жасалган бөлкө нан, жумшак нан азыктары жана макарондор шишитип, беттеги бүдүр, кызыл ала тактардын пайда болушун шарттайт", — деген нутрициолог.
Ошондой эле сүт азыктары териге бырыш түшүрөт. Көбү лактозаны сиңире албагандыктан жалпы сезгенүүгө алып келет.