https://sputnik.kg/20220104/azyk-tandoodo-konul-burchu-nerse-1060945044.html
Эксперт тамак-аш тандоодо эмнеге көңүл буруу керектигин айтты
Эксперт тамак-аш тандоодо эмнеге көңүл буруу керектигин айтты
Sputnik Кыргызстан
Адис тамак-аш тандоо күндөн-күнгө татаал маселелердин бири болуп бара жатканына токтолуп, аны алгандан кийин туура сактоо, колдонуу да маанилүү экенин... 04.01.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-01-04T09:47+0600
2022-01-04T09:47+0600
2022-01-04T09:47+0600
азык-түлүк
мөөнөт
эксперт
тамак-аш
тандоо
https://sputnik.kg/img/07e6/01/03/1060945148_0:320:3072:2048_1920x0_80_0_0_5bb06b3fd848430f155549610e977331.jpg
БИШКЕК, 4-янв. — Sputnik. Сатып алган тамак-аштын, азыктын этикеткасына көңүл буруп, убактыңыз болсо жазылган нерсесин окуп түшүнүүгө аракет кылыңыз. Бул тууралуу тамак-аш боюнча көз карандысыз эксперт Алмаз Давлетов Sputnik Кыргызстан радиосуна курган маегинде билдирди.Адис тамак-аш тандоо күндөн-күнгө татаал маселелердин бири болуп бара жатканына токтолуп, аны алгандан кийин туура сактоо, колдонуу да маанилүү экенин белгилеген.Давлетов учурда сатылып жаткан азыктар канчалык коопсуз экенин айткан.Эксперт узак мөөнөткө сакталган азыктардын көбү стерилизациядан өтөрүн да кошумчалап кеткен.Адистин толук маегин Sputnik Кыргызстан агенттигинин материалынан окуй аласыздар.
https://sputnik.kg/20211010/mikrotolkunduu-meshti-koldonuudagy-katachylyktar-1054176256.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e6/01/03/1060945148_341:0:3072:2048_1920x0_80_0_0_c641558a3b8442eacaab259a5e170f6c.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
азык-түлүк, мөөнөт, эксперт, тамак-аш, тандоо
азык-түлүк, мөөнөт, эксперт, тамак-аш, тандоо
Эксперт тамак-аш тандоодо эмнеге көңүл буруу керектигин айтты
Адис тамак-аш тандоо күндөн-күнгө татаал маселелердин бири болуп бара жатканына токтолуп, аны алгандан кийин туура сактоо, колдонуу да маанилүү экенин белгилеген.
БИШКЕК, 4-янв. — Sputnik. Сатып алган тамак-аштын, азыктын этикеткасына көңүл буруп, убактыңыз болсо жазылган нерсесин окуп түшүнүүгө аракет кылыңыз. Бул тууралуу тамак-аш боюнча көз карандысыз эксперт Алмаз Давлетов Sputnik Кыргызстан радиосуна курган маегинде билдирди.
Адис тамак-аш тандоо күндөн-күнгө татаал маселелердин бири болуп бара жатканына токтолуп, аны алгандан кийин туура сактоо, колдонуу да маанилүү экенин белгилеген.
Давлетов учурда сатылып жаткан азыктар канчалык коопсуз экенин айткан.
"Үч коркунуч бар. Биринчиси — сырткы кооптуулук. Мисалы, базардан эт алып жатканда дөңгөч же жыгачтын үстүнө коюп чаптырып алабыз. Сөөктүн бырчаланган майдалары же жыгачтын бүртүктөрү этке жабышып калат. Башка азыктарда деле ушундай сырткы кооптуулук болушу мүмкүн. Экинчиси — биологиялык кооптуулук. Буга адамдын ден соолугуна зыян алып келүүчү микроорганизмдер кирет. Ал эми үчүнчүсү — химиялык кооптуулук. Булар антибиотиктер, пестициддер, тамакка кошулган уулуу заттар. Алар ден соолукка зыян алып келүүчү кооптуу фактор болуп эсептелинет", — деген ал.
Эксперт узак мөөнөткө сакталган азыктардын көбү стерилизациядан өтөрүн да кошумчалап кеткен.
Адистин толук маегин Sputnik Кыргызстан агенттигинин материалынан
окуй аласыздар.10 Тогуздун айы 2021, 08:35