Диетолог ичимдиктин артынан жегенге болбой турган зыяндуу азыктарды атады

© Sputnik / Павел БедняковКолбаса. Архив
Колбаса. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 01.01.2022
Жазылуу
Диетолог ичимдиктин тамак сиңирүүгө тийгизген таасири тууралуу айтты.
БИШКЕК, 1-янв. — Sputnik. Курамында каныккан май, тагыраак айтканда, колбасаны ичимдик ичкенден кийин артынан жесе ден соолукка өтө зыян келтирет. Бул туурасында дарыгер-диетолог Наталья Круглова билдиргенин "Известия" басылмасы жазды.
Диетологдун айтымында, бул учурда майларды сиңирүү нормасы бузулат. Алкоголь тамак сиңирүүнү жана ашказандын иштешин жандантат да, тамактар тездик менен эки эли ичегиге өтөт. Ал эми майларды андай тездикте сиңирип үлгүрбөйт. Андыктан ичимдиктин артынан каныккан майларды жеген болбойт.
Мандариндер. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 25.12.2021
Диетолог мандариндин пайдасы менен зыянын айтты
Жаңылыктар түрмөгү
0