https://sputnik.kg/20211028/adis-kooptuu-menen-3-tamakty-sanap-berdi-1054385268.html
Жумасына жарым килограммдан көп жебеш керек. Эттин кооптуулугу эскертилди
Жумасына жарым килограммдан көп жебеш керек. Эттин кооптуулугу эскертилди
Sputnik Кыргызстан
Адис "жаман" майлар туурасында да эске салып, алар майонезде, маргаринде жана чочко майында бар экендигин айткан. 28.10.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-10-28T09:54+0600
2021-10-28T09:54+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
дүйнөдө
ден соолук
азык
дарыгер
кеңеш
колбаса
зыяндуу
банан
https://sputnik.kg/img/07e5/0a/1c/1054385235_0:161:3071:1888_1920x0_80_0_0_8414b229e0993a8e94bcbf2dd7fb44d8.jpg
БИШКЕК, 28-окт. — Sputnik. Адам ичегисинин былжыр челин жакшы абалда сакташ үчүн кооптуу деген азыктардан баш тартып койгону дурус. Бул туурасында немец дарыгери Томас Фрилингдин башка басылмаларга айткандарына таянып РИА Новости жазды.Адис колдон келсе жебей койгондон өтөрү жок деген азыктардын башына кантты койгон. Дарыгер таттуу болгон жерде бактериялардын кайсы бир түрү жакшы көбөйө тургандыгын эскертти. Андан аркы тизмесине туздалган, ышталган тамактар жана колбаса азыктарын кошкон.Адис "жаман" майлар туурасында да эскертип, алар майонезде, маргаринде жана чочко майында бар экендигин айткан.Фрилинг пайдалуу азыктарды да санап берген. Биринчи орунда жашылча жана буурчактар турарын, алардын курамында клетчатка сыяктуу азыктар бар экенин айткан. Андан кийинки орунга банан, балык, жемиштердин пюреси, мундир кылып жасалган картошка жана кара нан чыккан.
https://sputnik.kg/20210320/uzak-zhashoonun-syry-1051838403.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/0a/1c/1054385235_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_36fbdd7a68b1c69870b1cd50e83ae782.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, ден соолук, азык, дарыгер, кеңеш, колбаса, зыяндуу, банан, пайдалуу
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, ден соолук, азык, дарыгер, кеңеш, колбаса, зыяндуу, банан, пайдалуу
Жумасына жарым килограммдан көп жебеш керек. Эттин кооптуулугу эскертилди
09:54 28.10.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Адис "жаман" майлар туурасында да эске салып, алар майонезде, маргаринде жана чочко майында бар экендигин айткан.
БИШКЕК, 28-окт. — Sputnik. Адам ичегисинин былжыр челин жакшы абалда сакташ үчүн кооптуу деген азыктардан баш тартып койгону дурус. Бул туурасында немец дарыгери Томас Фрилингдин башка басылмаларга айткандарына таянып
РИА Новости жазды.
Адис колдон келсе жебей койгондон өтөрү жок деген азыктардын башына кантты койгон. Дарыгер таттуу болгон жерде бактериялардын кайсы бир түрү жакшы көбөйө тургандыгын эскертти. Андан аркы тизмесине туздалган, ышталган тамактар жана колбаса азыктарын кошкон.
"Булар канцероген заттары бар делген тизмедеги тамактардын катарына кирет, ошон үчүн кадимки кызыл этти (балык менен тооктукунан башкасын) да жумасына 500 граммдан ашык жебеш керек", — деген Фрилинг.
20 Жалган Куран 2021, 12:55
Адис "жаман" майлар туурасында да эскертип, алар майонезде, маргаринде жана чочко майында бар экендигин айткан.
Фрилинг пайдалуу азыктарды да санап берген. Биринчи орунда жашылча жана буурчактар турарын, алардын курамында клетчатка сыяктуу азыктар бар экенин айткан. Андан кийинки орунга банан, балык, жемиштердин пюреси, мундир кылып жасалган картошка жана кара нан чыккан.