00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:01
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
20:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:04
55 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Күүлүү-күчтүү болуш үчүн улгайган адамдар кандай тамактанышы керек

© Sputnik / Илья ПиталевТамактанып жаткан кары аял. Архив
Тамактанып жаткан кары аял. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 02.04.2021
Жазылуу
Карылык жана анын себептерин изилдөө боюнча адис жаш өткөн сайын организм энергияны азыраак талап кыларын айтып, жалпы жонунан тамактын көлөмүн мурдагыдан азайтуу керектигин кошумчалады.
БИШКЕК, 2-апр. — Sputnik. Улгайып калган адамдар ден соолугун чыңдоо үчүн рационунда клетчаткага бай азыктарды көбөйтүшү зарыл. Бул тууралуу геронтолог Юрий Коневге шилтеме берип "Известия" басылмасы жазды.
"Жаш өткөн сайын организм энергияны азыраак талап кыла баштайт. Андыктан жалпы жонунан тамактын көлөмүн мурдагыдан азайтуу керек. Антпесе организмге күч келет. Андан көрө рационго ичеги-карынга пайдалуу клетчаткага бай азыктарды кошуш керек. Күнүнө анын көлөмүн 400–500 граммга жеткирсе туура болот", — деди Конев.
Клетчаткага бай азыктардын катарына буурчак, дан эгиндери, жаңгак, күрүч, жашылча жана жемиштер кирет.
Жаңылыктар түрмөгү
0