https://sputnik.kg/20210402/ulgajgan-adamdar-kandaj-tamaktanysh-kerek-1051973635.html
Күүлүү-күчтүү болуш үчүн улгайган адамдар кандай тамактанышы керек
Күүлүү-күчтүү болуш үчүн улгайган адамдар кандай тамактанышы керек
Sputnik Кыргызстан
Карылык жана анын себептерин изилдөө боюнча адис жаш өткөн сайын организм энергияны азыраак талап кыларын айтып, жалпы жонунан тамактын көлөмүн мурдагыдан... 02.04.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-04-02T08:32+0600
2021-04-02T08:32+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
дүйнөдө
карылык
организм
тамак
окумуштуулар
https://sputnik.kg/img/104678/00/1046780065_0:70:1431:878_1920x0_80_0_0_efbc10d6e54fb6568d6f56a7b907d718.jpg
БИШКЕК, 2-апр. — Sputnik. Улгайып калган адамдар ден соолугун чыңдоо үчүн рационунда клетчаткага бай азыктарды көбөйтүшү зарыл. Бул тууралуу геронтолог Юрий Коневге шилтеме берип "Известия" басылмасы жазды.Клетчаткага бай азыктардын катарына буурчак, дан эгиндери, жаңгак, күрүч, жашылча жана жемиштер кирет.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/104678/00/1046780065_0:25:1431:923_1920x0_80_0_0_f0e08d56166a8370e157d535df06130c.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, карылык, организм, тамак, окумуштуулар
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, карылык, организм, тамак, окумуштуулар
Күүлүү-күчтүү болуш үчүн улгайган адамдар кандай тамактанышы керек
08:32 02.04.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Карылык жана анын себептерин изилдөө боюнча адис жаш өткөн сайын организм энергияны азыраак талап кыларын айтып, жалпы жонунан тамактын көлөмүн мурдагыдан азайтуу керектигин кошумчалады.
БИШКЕК, 2-апр. — Sputnik. Улгайып калган адамдар ден соолугун чыңдоо үчүн рационунда клетчаткага бай азыктарды көбөйтүшү зарыл. Бул тууралуу геронтолог Юрий Коневге шилтеме берип
"Известия" басылмасы жазды.
"Жаш өткөн сайын организм энергияны азыраак талап кыла баштайт. Андыктан жалпы жонунан тамактын көлөмүн мурдагыдан азайтуу керек. Антпесе организмге күч келет. Андан көрө рационго ичеги-карынга пайдалуу клетчаткага бай азыктарды кошуш керек. Күнүнө анын көлөмүн 400–500 граммга жеткирсе туура болот", — деди Конев.
Клетчаткага бай азыктардын катарына буурчак, дан эгиндери, жаңгак, күрүч, жашылча жана жемиштер кирет.