00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:04
55 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
5 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
Журналистская премия, прорыв в медицине и долгие праздники — неделя в Кыргызстане
14:06
48 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Стимул
Баткен күрүчү менен ЕАЭБди багындырууну көздөгөн ишкер кыз
15:04
53 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
15 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Канча адам активдерди ыктыярдуу легалдаштыруу өнөктүгүнө катышты?
17:31
25 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
6 мин
Киноблог
Советские кинотеатры Бишкека: золотая эпоха киномехаников
18:07
47 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Диетолог картошканын пайдасы менен зыянын айтып берди

© AFP / JUSTIN TALLISДүкөндөгү картошка. Архив
Дүкөндөгү картошка. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 21.03.2021
Жазылуу
Картошканы ашыкча колдонуу чындыгында жүрөк, кан тамыр ооруларынын өрчүшүнө таасир берет. Ал эми зыяндуу курамын азайтуу үчүн ага уксус кычкылын кошсо болот.
БИШКЕК, 21-мар. — Sputnik. Картошка кандагы глюкозаны тез эле жогорулатып жиберерин эскерткен диетолог Мария Шубина. Бирок ченеми менен колдонсо калориясы аз тамак катары өтө пайдалуу экенин айтты. Бул туурасында РИА Новости жазды.
Эксперттин айтымында, жашылча калориялуу азыктарга кирбейт, бирок анын гликемиялык индексине көңүл буруу керек.
"Картошкада гликемиялык индекс чынында жогору болот. Башкача айтканда, картошка кандагы глюкозаны тез эле жогорулатып коёт", — деп билдирди диетолог.
Шубинанын сөзүнө караганда, бул азыкты ашыкча колдонуу чындыгында жүрөк, кан тамыр ооруларынын өрчүшүнө таасир берет. Бирок мындай аныктамадан улам коркуп, толугу менен баш тартып койгонго болбойт. Гликемиялык индекси жогору болбогон жаш, жаңы картошкаларды тандоо керек.
В Сочи возобновили работу продовольственные рынки - Sputnik Кыргызстан, 1920, 28.02.2021
Жашылчаны кайсы ооруга кабылгандар чийки жегенге болбойт. Адистин кеңеши
"Картошканын өзүн эле мундир кылып жебестен, ага жашылча салатын кошуп жесе жакшы. Экинчиден, биз азыкты майдалабай эле пайдалана беребиз. Канчалык майдаланган нерсе организмге ошончолук бат сиңет", — деди эксперт.
Ошондой эле дарыгер аны кайнатпоо керектигин жана ысык жегенге болбостугун айтты. Картошканы балык же эт өңдүү белок жана каймак май менен аралаштыруу пайдалуу. Ал эми анын зыяндуу курамын азайтуу үчүн ага уксус кычкылын кошуу керек.
Жаңылыктар түрмөгү
0