https://sputnik.kg/20210228/zhashylchany-kaysy-ooruga-kabylgandar-chiyki-zhegenge-bolboyt-1051612061.html
Жашылчаны кайсы ооруга кабылгандар чийки жегенге болбойт. Адистин кеңеши
Жашылчаны кайсы ооруга кабылгандар чийки жегенге болбойт. Адистин кеңеши
Sputnik Кыргызстан
Диетолог бардык жашылчалардын бышырылганына караганда чийкиси алда канча пайдалуу деген пикирлерди четке кагып, ага өзүнүн жүйөсүн келтирген. 28.02.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-02-28T08:33+0600
2021-02-28T08:33+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
дүйнөдө
басма сөзгө баяндама
дарыгер
диетолог
кеңеш
жемиш
жашылча
https://sputnik.kg/img/07e5/02/1b/1051614841_0:274:3138:2048_1920x0_80_0_0_ea8847ea846fc6eb6e9d903d2502ec7b.jpg
БИШКЕК, 28-фев. — Sputnik. Адистер кайсы ооруга кабылгандарга жашылчаларды чийкилей жегенге болбой тургандыгын айтып бергенин РИА Новости жазды.Диетолог мындан сырткары бышырылганына караганда аталган азыктардын чийкиси алда канча пайдалуу деген пикирлерди четке каккан."Маселен, капустада С витамини абдан көп. Аны ысыкка салганда бузулат, бирок чийки жегенде ичти көбүрөөк көптүрөт. Андыктан бышырылган түрү ыңгайлуу", — деген Бурляева.Дарыгер сөз кылып жаткан бир катар азыктар бышырылганда жакшы сиңерин белгилеген.Мисал катары ал томатты, дарбызды жана грейпфрутту атаган.Буга чейин дагы бир диетолог Римма Мойсенко өтө пайдалуу жана кооптуу делген жемиштер жөнүндө айтып берген. Дарыгердин айтымында, ширеси азыраак болгондорго басым жасоого кеңеш кылган. Жемиштерди өтө арбын жегенде организмде ачып кетүү процессин чакырарын айткан.
https://sputnik.kg/20210224/piyaz-pajdaluu-azyk-1051558258.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/02/1b/1051614841_0:76:3138:2048_1920x0_80_0_0_02ca38b2bd99e472f6aa4683dd502abd.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, басма сөзгө баяндама, дарыгер, диетолог, кеңеш, жемиш, жашылча
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, басма сөзгө баяндама, дарыгер, диетолог, кеңеш, жемиш, жашылча
Жашылчаны кайсы ооруга кабылгандар чийки жегенге болбойт. Адистин кеңеши
08:33 28.02.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Диетолог бардык жашылчалардын бышырылганына караганда чийкиси алда канча пайдалуу деген пикирлерди четке кагып, ага өзүнүн жүйөсүн келтирген.
БИШКЕК, 28-фев. — Sputnik. Адистер кайсы ооруга кабылгандарга жашылчаларды чийкилей жегенге болбой тургандыгын айтып бергенин
РИА Новости жазды.
"Ашказан-ичеги ооруларына тушугуп, жарасы болгондор же эрозияга кабылгандар илдет күчөп турган учурда жашылчаларды чийки жегенге болбойт. Анын ордуна бууга же сууга бышырылганы алда канча коопсузураак", — деген россиялык терапевт-дарыгер жана диетолог Екатерина Бурляева.
24 Бирдин айы 2021, 09:23
Диетолог мындан сырткары бышырылганына караганда аталган азыктардын чийкиси алда канча пайдалуу деген пикирлерди четке каккан.
"Маселен, капустада С витамини абдан көп. Аны ысыкка салганда бузулат, бирок чийки жегенде ичти көбүрөөк көптүрөт. Андыктан бышырылган түрү ыңгайлуу", — деген Бурляева.
Дарыгер сөз кылып жаткан бир катар азыктар бышырылганда жакшы сиңерин белгилеген.
"Кээ бир изилдөөлөрдө ликопин антиоксиданты онкологиялык оорулардын тобокелдигин азайтары айтылат. Бул заттын бышырылган азыктагысы, тагыраагы, май кошулганы ичегиге жакшы сиңет. Бирок температура канчалык өйдө болсо, ликопин ошончолук азайып кетет", — деп айтып берген адис.
Мисал катары ал томатты, дарбызды жана грейпфрутту атаган.
Буга чейин дагы бир диетолог Римма Мойсенко өтө пайдалуу жана кооптуу делген жемиштер жөнүндө айтып берген. Дарыгердин айтымында, ширеси азыраак болгондорго басым жасоого кеңеш кылган. Жемиштерди өтө арбын жегенде организмде ачып кетүү процессин чакырарын айткан.