00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
16:31
20 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
4 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Максимальный репост
08:40
20 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
7 мин
Экономикалык панорама
Экономиканын теориясы. Эмнеси менен маанилүү?
17:08
48 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
6 мин
Тема дня
Что объединяет системы образования России и Кыргызстана, рассказала депутат Государственной думы РФ
18:08
33 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
6 мин
Кеменгер
Балдар музыкасы мамлекеттик колоого муктаж. Композитор менен маек
19:07
55 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Киноблог
От Чокморова до новых звезд: будущее кыргызского кинематографа
20:06
47 мин
Ачык кеп
Фермерлер эт өндүрүүнү кантип көбөйтүү керек — эксперттер менен маек
23:04
43 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Шаурманы кантип пайдалуу тамакка айландырса болот. Диетологдордун иликтөөсү

Жазылуу
Диетолог Сергей Обложконун айтымында, шаурмада негизинен туура тамактанууга тиешелүү бардык азыктар бар.

БИШКЕК, 25-май — Sputnik. Диетологдор кадимки шаурманы кантип пайдалуу тамакка айландырса болорун айтып берди. Бул тууралуу РИА Новости жазды.

Диетолог Сергей Обложконун айтымында, шаурмада негизинен туура тамактанууга тиешелүү бардык азыктар бар. Мисалы, эт жана жашылчалар.

"Шаурмада эки нерсе ден соолукка зыяндуу. Биринчиси — нормадан ашык кошулган май, экинчиси — камыр. Андыктан, этти салып жатканда майын азыраак кыл деп сурансаңыз болот. Ал эми камырдан арылыш үчүн оролуп, бирок ичинде эч нерсе жок эки четин кесип салыңыз. Ошондо организмге пайдалуу белок, углевод жана клетчаткаларды ала аласыз", — деди Обложко.

Мындан тышкары, адистер шаурманы даярдап жаткан адам бат-баттан колун жууп туруусун эскертет. Анткени көпчүлүк учурда тамак сиңирүү органдарында оорулар гигиенанын жоктугунан пайда болот.

Жаңылыктар түрмөгү
0