00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
4 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
14:04
55 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
ОГО! Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:04
48 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:00
3 мин
Жаңылыктар
17:30
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
18:00
4 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Ууртап-татып отур, каның суюлат! Арак тууралуу миф жокко чыгарылды

© AFP / BEN STANSALLУпотребление алкоголя
Употребление алкоголя - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Экспериментке 500 кытайлык катышып, адистер алардын ден соолугуна 10 жыл бою көз салып турушкан.

БИШКЕК, 7-апр. — Sputnik. Пекин университетинин окумуштууларынын иликтөөсүнө караганда, "аз өлчөмдөгү ичимдик канды суюлтуп, инсульттун алдын алат" деген түшүнүк туура эмес. Бул тууралуу иликтөөлөргө таянып Lancet басылмасы жазды.

Экспериментке 500 кытайлык катышып, адистер алардын ден соолугуна 10 жыл бою көз салып турушкан.

Жыйынтыгында 1-2 стакан ичимдик дагы инсультка кабылуу тобокелдигин 10-15 пайызга өстүрөрү аныкталган.

"Эл арасында аз-маз ичип койсо эч нерсе болбойт, тескерисинче канды суюлтуп, ден соолукка жакшы таасир этет деген түшүнүк бар. Бирок ичимдик аз өлчөмдө дагы жүрөк-кан тамыр ооруларына алып келиши мүмкүн экени такталды", — деди иликтөөнүн авторлорунун бири Чжэнмин Чэнь.

Мындан тышкары, окумуштуулар азиаттардын ичимдикке туруштук берүүсү генетикалык деңгээлде төмөн экенин белгилеп, арак-шарап ичүүдө сак болууга үндөдү.

Жаңылыктар түрмөгү
0