00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
16:56
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Утро хорошего дня
Спорт как образ жизни: Александр Воинов о кикбоксинге и его развитии в Кыргызстане
06:04
54 мин
Күн башат
Кыргыз мамлекеттик, жеке өнөктөштүк ишмердүүлүгү дүйнөлүк тажрыйбага жаңылык киргизип, рейтингде 22-орунга көтөрүлдү. Ал эмне болгон жаңылык?
07:05
49 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
3 мин
Утро хорошего дня
Выставка "Образование в России": какие вузы примут кыргызских студентов?
08:04
38 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Күн башат
Улуттук илимдер академиясынын биотехнология институтуна 60 жыл — эмнелер өзгөрдү?
09:05
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Графология: Как почерк может помочь в выборе сотрудников?
12:04
55 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
ККМди колдонуу бөлүгүнө бир катар өзгөртүүлөр эмне үчүн киргизилди?
13:04
26 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Ала-Арча паркына эми унаалар киргизилбейт — паркта эмнелер өзгөрөт?
13:31
26 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Өлкө тамак-аш коопсуздугу мыйзамына, БАДдар боюнча илимий изилдөөлөргө жана кадрларга абдан муктаж
15:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Жума жыйынтыгы
Апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:05
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Об экономике и не только
Центральная Азия: новый узел влияния в геополитике? Беседа с Тимофеем Бордачевым
18:06
54 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
Кыргызстандын жаштар курамасы Азия кубогунун тандап алуу оюндарын өткөрөт — футболчулардын даярдыгы кандай?
19:06
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
20:06
0 мин
Ачык кеп
Өлкө тамак-аш коопсуздугу мыйзамына, БАДдар боюнча илимий изилдөөлөргө жана кадрларга абдан муктаж
23:05
41 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Ичеги инфекцияларын толук дарылабай коюунун кесепеттери айтылды

© AFP / TORU YAMANAKAИч ооруусу. Архив
Ич ооруусу. Архив  - Sputnik Кыргызстан, 1920, 28.07.2024
Жазылуу
Ичегидеги бактериялык же вирустук инфекция негизинен тамак-ашка ууланганда пайда болот.
БИШКЕК, 28-июл. — Sputnik. Жайкысын ичеги-карын оорулары көбөйөт, бирок көпчүлүк бейтаптар аны толук айыкканга чейин дарылашпайт. Мындай абалдын кесепеттерин Sputnik радиосуна гастроэнтеролог Сергей Вялов айтып берген.
Бактериялык же вирустук инфекция негизинен тамак-ашка ууланганда пайда болот. Андан толук дарыланбоо олуттуу кесепеттерге алып келиши мүмкүн.
"Ичегиге инфекция киргенден кийин кээде адамдын абалы акырындык менен начарлайт, айрым учурда дароо начарлап кетет, клеткалар өлөт. Алгач ичегинин кичинекей эле бөлүгү, андан кийин көбүрөөк жери жабыркайт, убакыт өткөн сайын ал жер чоңоюп, инфекция күчөп канашы мүмкүн, эрозия же жара пайда болот", – деген Сергей Вялов.
Дарыгер ичегидеги инфекцияларды толук кетирүү керектигин белгилеген.
"Эгерде бактерия ичегиде көпкө калып калса анын кесепети оор болот. Бактерия көпкө жүргөндө адам ооруну, дагы башка кыжалат кылган белгилерди сезбей калышы мүмкүн, бирок инфекция анда полип, аденома, залалдуу шишик пайда болгонго чейин жашай бериши мүмкүн", – деп эскерткен адис.
Ошондой эле ичегиде инфекциянын калып калышынын дагы бир коркунучтуу жагын айтты.
"Мындай караганда ичеги бактериялардан тазалангандай эле сезилет, бирок зыяндуу микробдор ошол органдын нервдерине таасир бере берет. Зыяндуу таасирлерден улам ичегинин сезимталдуулугу күчөйт. Тамак-ашка уулануунун деңгээлине жараша бул абал жарым жылга чейин созулушу мүмкүн", – деген гастроэнтеролог ууланган адам сөзсүз дарыгердин текшерүүсүнөн өтүшү керектигин кошумчалаган.
Адис тамак-ашка уулангандан бир апта өткөндөн кийин анализ тапшыруу зарылдыгын белгилейт.
Жашылча-жемиштер. Архив  - Sputnik Кыргызстан, 1920, 09.06.2024
Диетолог адамга күнүнө канча өлчөмдө клетчатка керектигин айтты
Жаңылыктар түрмөгү
0