https://sputnik.kg/20221124/tuzdun-normasy-5-6-grammdan-ashpashy-kerek-1070278175.html
Дарыгер: туздун күнүмдүк нормасы 5-6 граммдан ашпашы керек
Дарыгер: туздун күнүмдүк нормасы 5-6 граммдан ашпашы керек
Sputnik Кыргызстан
Кыргыз-Россия славян университетинин педиатрия кафедрасынын доценти, медицина илимдеринин кандидаты, КР эмгек сиңирген дарыгери Калтар Саржанова сыркоолоп... 24.11.2022, Sputnik Кыргызстан
2022-11-24T12:04+0600
2022-11-24T12:04+0600
2022-11-24T12:04+0600
радио
эфир
медицина
диета
туура тамактануу
кыргызстан
калтар саржанова
https://sputnik.kg/img/07e6/0b/16/1070219706_0:205:3067:1930_1920x0_80_0_0_f1ade6b0c8cbdfbd92cb98fb6dd937bd.jpg
Катаганов: ишкер аялдарга жеңилдетилген насыя берүү программасы ишке кирди
Sputnik Кыргызстан
Катаганов: ишкер аялдарга жеңилдетилген насыя берүү программасы ишке кирди
Тузду бир гана ооруп жаткан бейтаптар эмес дени сак адамдар да күнүмдүк тамактануусунан азайтышы зарыл. Бул тууралуу Калтар Саржанова Sputnik Кыргызстан радиосуна маек куруп жатып билдирди.Анын айтымында, туздун күнүмдүк нормасы 5-6 граммдан ашпашы шарт.Ал уктаардан эки саат мурда бир стакан сүт ичип коюу организмге пайдалуу экенин кошумчалады.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e6/0b/16/1070219706_736:242:2703:1717_1920x0_80_0_0_66605003d0a40855fc9ca9e5b36a9473.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
эфир, медицина, диета, туура тамактануу, кыргызстан, калтар саржанова, аудио
эфир, медицина, диета, туура тамактануу, кыргызстан, калтар саржанова, аудио
Дарыгер: туздун күнүмдүк нормасы 5-6 граммдан ашпашы керек
Кыргыз-Россия славян университетинин педиатрия кафедрасынын доценти, медицина илимдеринин кандидаты, КР эмгек сиңирген дарыгери Калтар Саржанова сыркоолоп калган адам туздуу тамактарды аз жеши керектигин айтты.
Тузду бир гана ооруп жаткан бейтаптар эмес дени сак адамдар да күнүмдүк тамактануусунан азайтышы зарыл. Бул тууралуу Калтар Саржанова
Sputnik Кыргызстан радиосуна маек куруп жатып билдирди.
Анын айтымында, туздун күнүмдүк нормасы 5-6 граммдан ашпашы шарт.
"Тузу жок тамактын даамы да жок болот. Тузду жакшы көргөн бейтаптардын тамагына туздун ордуна лимон кислотасы, же укроп сыяктуу азыктар кошулуп берилет. Негизи помидор жана бадыраңды да тузсуз жеген сунушталат. Тузду бир гана сыркоологон учурда эмес соо адамдар да азайтышы керек. Туздун күнүмдүк өлчөмү 5-6 граммдан ашпоосу шарт. Майлуу тамактарды да азыраак жегенге аракеттенүү зарыл. Эттин да, балыктын да майы аз болгону ден соолукка пайдалуу. Койдун эти организмге оңой сиңбейт. Ооруканалар бейтапка тамак жасоодо көбүнчө уйдун этин сатып алат. Аны туура сактап, талапка жооп бериши абдан маанилүү", — деди дарыгер.
Ал уктаардан эки саат мурда бир стакан сүт ичип коюу организмге пайдалуу экенин кошумчалады.