00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:00
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Экономикалык панорама
Дүйнө коомчулугу БУУ актабаган тилекти БРИКСтен көрүп жатат. Экономисттен сереп
17:05
39 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
Угрожает ли Бишкеку сель, и сколько продлятся осадки на территории Кыргызстана
18:07
36 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
6 мин
Стимул
Аралыктан иштөө бир убакта ар түрдүү кесипти аркалоо менен, көп киреше табууга жол ачат. Онлайн иштөөнүн күңгөй-тескейи тууралуу маек
19:07
46 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Будь в курсе
Здания историко-культурного наследия предлагают отдавать взамен на инвестиции в Бишкеке. Чем это грозит городу?
20:06
45 мин
Ачык кеп
Жогорку окуу жайлар эшигин кенен ачты – Абитуриент эмнелерди эске алуусу керек?
23:05
44 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Диетолог карылыкты тездетүүчү азыкты атады

© Фото / Pexels/ Kevin MalikМуздаткычтан азык алып жаткан аял. Архив
Муздаткычтан азык алып жаткан аял. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 31.05.2022
Жазылуу
Адис белгилегендей, краб таякчалары кайра иштетилген заттардан тургандыктан курамында боёк, даам жакшырткыч жана башка кошулмалар өтө көп.
БИШКЕК, 31-май — Sputnik. Краб таякчалары организмдин картаюусун тездетет. Бул тууралуу медицина илимдеринин доктору, диетолог Михаил Гинсбург Sputnik радиосуна курган маегинде айтты.
Адис белгилегендей, краб таякчалары кайра иштетилген заттардан тургандыктан, анын курамында боёк, даам жакшырткычтар жана башка кошулмалар өтө көп. Илимий изилдөөлөр көрсөткөндөй, бул химиялык заттар ар кандай оорулардын өнүгүшүнө жана организмдин тез картаюусуна түрткү болушу мүмкүн.
"Краб таякчалары, колбаса кайра иштетилген азык болуп саналат. Алар жүрөк-кан тамыр жана онкологиялык ооруларды пайда кылары белгилүү болгон", — деди Гинсбург.
Анткен менен диетолог краб таякчаларын өтө көп эмес, кез-кезде гана пайдаланса мындай тобокелдик дагы аз болорун кошумчалады. Мисалы, бул азыкты аптасына эки жолудан ашык жебей эле койгон жакшы.
Капуста жалбырагы менен кыз. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 24.05.2022
Диетолог жаштыкты сактай турчу үч азыкты атады
Жаңылыктар түрмөгү
0