00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
15:57
2 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
18:00
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Максимальный репост
10:04
45 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:00
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Түндө курсак ачпаш үчүн эмне кылуу керек? Диетологдун кеңеши

CC BY 2.0 / Toukou Sousui / sandwich with lemon teaСендвич. Архив
Сендвич. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 09.06.2021
Жазылуу
Ачка болуунун бир себеби — организмде суунун аздыгы. Мындан сырткары, күндүз тамакты аз жегендердин да түндө курсагы ачат.
БИШКЕК, 9-июн. — Sputnik. Диетолог Светлана Фус эмне себептен адамдар кечинде же түндө ачка боло берерин түшүндүрдү. Адистин пикири РИА Новостиге жарыяланды.
Анын айтымында, ачка болуунун бир себеби — организмде суунун аздыгы. Мындан сырткары, күндүз тамакты аз жегендердин да түндө курсагы ачат.
"Эртең мененкиге жеңил тамак, түшкүгө салат жана бир нече чөйчөк кофе ичкендердин кечинде же түндө сөзсүз курсагы ачат", — деген Фус.
Тамактанып жаткан аял. Архив - Sputnik Кыргызстан, 1920, 05.06.2021
Дарыгер: майы жок азык менен арыктоо тукумсуздукка алып келиши мүмкүн
Мындан улам адис эртең менен, түштө жакшылап тамактанып, күндүз ара чолодо шам-шум кылганды унутпаш керектигин белгилеген.
"Айрымдарга шам-шумдун кереги жок, үч маал тамактануу эле жетиштүү болот. Башкысы — тамактануу графигин туура бөлүштүрүү кажет", — деген Фус.
Диетолог саат 17:00гө чейин күнүмдүк тамактануунун 80 пайызын колдонуу зарылдыгына токтолгон. Ал эми кечки тамакты жатканга чейин 2-3 саат эрте жеш керек.
Жаңылыктар түрмөгү
0