https://sputnik.kg/20210211/diabet-zhurok-oorusu-azyk-1051412734.html
Жүрөк оорусун алдын алып, ичеги-карындын иштөөсүн жакшырткан азык аталды
Жүрөк оорусун алдын алып, ичеги-карындын иштөөсүн жакшырткан азык аталды
Sputnik Кыргызстан
Анар клетчаткага бай азык. Ал эми клетчатка тамак сиңирүүнү жакшыртып, ич катуу көйгөйүнөн арылта турганы айтылды. 11.02.2021, Sputnik Кыргызстан
2021-02-11T08:50+0600
2021-02-11T08:50+0600
2021-12-14T14:27+0600
жаңылыктар
коом
дүйнөдө
азык
жүрөк
ичеги
кант диабети
диетолог
https://sputnik.kg/img/07e5/02/0a/1051412761_0:0:2942:1656_1920x0_80_0_0_215ef632e35b3d356ee31b401595a5ad.jpg
БИШКЕК, 11-фев. — Sputnik. Америкалык дарыгер-диетологдор ичеги-карындын иштөөсүн жөнгө салып, жүрөк оорусуна кабылуу тоболкелчилигин азайткан азыкты аташты. Ал — кадимки анар. Бул тууралуу РИА Новости EatingWell басылмасына таянып кабарлады.Адистердин айтымында, анар клетчаткага бай азык. Ал эми клетчатка тамак сиңирүүнү жакшыртып, ич катуу көйгөйүнөн арылтат. Дарыгерлер клетчатка анардын ширесинде эмес, мөмөсүндө гана болорун эскертишкен.Мындан сырткары, анардын курамында антоциандар (күчтүү антиоксидант) бар экени айтылды.Анар кант диабетинин экинчи тиби менен жабыркап жүргөндөргө да пайдалуу экенин адистер белгилеп кетишкен.
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e5/02/0a/1051412761_323:0:2942:1964_1920x0_80_0_0_5755056dcdce72ad84e0cc32a1cf2365.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, азык, жүрөк, ичеги, кант диабети, диетолог
жаңылыктар, коом, дүйнөдө, азык, жүрөк, ичеги, кант диабети, диетолог
Жүрөк оорусун алдын алып, ичеги-карындын иштөөсүн жакшырткан азык аталды
08:50 11.02.2021 (Жаңыртылды: 14:27 14.12.2021) Анар клетчаткага бай азык. Ал эми клетчатка тамак сиңирүүнү жакшыртып, ич катуу көйгөйүнөн арылта турганы айтылды.
БИШКЕК, 11-фев. — Sputnik. Америкалык дарыгер-диетологдор ичеги-карындын иштөөсүн жөнгө салып, жүрөк оорусуна кабылуу тоболкелчилигин азайткан азыкты аташты. Ал — кадимки анар. Бул тууралуу
РИА Новости EatingWell басылмасына таянып кабарлады.
Адистердин айтымында, анар клетчаткага бай азык. Ал эми клетчатка тамак сиңирүүнү жакшыртып, ич катуу көйгөйүнөн арылтат. Дарыгерлер клетчатка анардын ширесинде эмес, мөмөсүндө гана болорун эскертишкен.
Мындан сырткары, анардын курамында антоциандар (күчтүү антиоксидант) бар экени айтылды.
"Ал жаман холестериндин деңгээлин азайтып, кан басымды да ылдыйлатат. Ошондой эле жүрөк ооруларын жана инсультту алдын алууга жардам берет", — деп айтылат маалыматта.
Анар кант диабетинин экинчи тиби менен жабыркап жүргөндөргө да пайдалуу экенин адистер белгилеп кетишкен.