00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:00
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:00
4 мин
Ежедневные новости
18:00
6 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:00
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
11:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Спички и Транспортир
Оливье, ёлка и обещание начать заново: зачем нам всё это каждый год
14:05
47 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Стимул
Поэзияда жаңы ысымдар, жаңы дем – Жаштарга жол ачкан “Жаш акын” сынагы өттү
15:04
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
15 мин
Стоп-кадр
«Агент келин» — күлкү, күтүүсүз окуя жана жаңы жылга жагымдуу маанай
17:16
40 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
44 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
18:45
43 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Диетолог: сулу боткосун күнүгө жегенге болбойт

© Фото / Pixabay / iha31Овсяная каша
Овсяная каша - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Сулу боткосун жумасына 2-3 жолудан көп жегенге болбойт. Аны глютенди көтөрө албаган адамдар жебей эле койгону оң.

БИШКЕК, 15-ноя. — Sputnik. Врач-диетолог Инна Заикина сулу боткосун күнүнө колдонуунун зыяндуулугун эскертти. Бул тууралуу Известия басылмасы жазды.

Адистин айтымында, күнүнө сулуну тамак-ашка пайдалануу организмдеги айрым микроэлементтердин жетишпестигин шарттайт. Ботконун курамындагы фит кычкылы темир, цинк, магний жана кальций катиондорун бириктирип салгандыктан алар организмге жакшы сиңбей калат.

Мындан тышкары, боткону глютенди көтөрө албаган адамдар жебей эле койгону оң.

"Сулу боткосунун пайдалуу касиеттери болгону менен организмдеги минералдык зат алмашуунун начарлашынан жабыркагандар аны узак убакытка же күнүнө пайдаланбай эле койгону жакшы. Муну менен катар аз кандуулук менен жабыркагандарга жана жаш балдарга зыян", — деди ал.

Сулудагы фит кычкылынын курамын азайтуу үчүн боткону жети сааттан ашык сууга чылап, андан кийин ага йогурт же лимон ширесин кошуп ичүү керек. Ошондой эле сулу боткосун жумасына 2-3 жолудан көп жегенге болбойт.

Жаңылыктар түрмөгү
0