00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Утро хорошего дня
"Сдай кровь – спаси жизнь" - почему благотворительность важна для каждого из нас?
06:03
41 мин
Күн башат
Борбор Азия университеттеринин ректорлорунун форуму Кыргыз мамлекеттүүлүгүнүн 100 жылдыгынын алкагында өтүүдө
07:04
41 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
Подростковые проблемы через призму искусства - как говорить о сложном?
08:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
5 мин
Күн башат
Калк жашоосун чагылдырган салттуу музыка – Эл ичинен талант издеген сынак
09:05
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Женщины в бизнесе Кыргызстана: равные права или двойные барьеры?
12:04
45 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Бишкекте тургундарды жылуулук менен камсыздоону жакшыртуу боюнча кандай иштер жүргүзүлүүдө?
13:04
25 мин
Күн башат
Кызыл-Омполду, Кумтөрдү жана башка кендерди иштетүүдө Кыргызстан эмнеге көңүл бурушу керек?
13:31
24 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
0 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
15:04
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
16:05
2 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Жума жыйынтыгы
апта ичинде болуп өткөн айрым окуяларга токтолобуз
17:05
45 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Об экономике и не только
с Кубатом Рахимовым
18:07
30 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
Спорттук экипировкаларды тандоодо эмнеге көңүл буруу кажет?
19:06
40 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Итоги недели
Информационно-аналитическая программа
20:06
0 мин
Ачык кеп
Кыргызстанда кант диабети “жашарууда”— диабетти алдын алуу иштерине кандай көңүл бурулуп жатат?
23:04
45 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Жарым фабрикат, тез татымдан баш тарткан киши тамакты аз жеп баштайт. Себеби

© AFP / SAUL LOEB Сеть быстрого питания Burger King, в Вашингтоне,
Сеть быстрого питания Burger King, в Вашингтоне, - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Мындай көрүнүш даам рецепторлорунун калыбына келиши менен байланыштуу экендиги айтылган. Рецепторлор тамак-аштын көлөмүнө, анын даамын татууга жана ырахат алууга жооп берет.

БИШКЕК, 22-июн. — Sputnik. Фастфуд менен жарым фабрикаттан баш тартып, ден соолукка пайдалуу азыкка өтүү сугалактыкты жоёт. Бул даам рецепторлорунун калыбына келиши менен байланыштуу экендигин Sputnik радиосуна медицина илимдеринин доктору Василий Генералов айтып берди.

"Рецепторлор тамак-аштын көлөмүнө, анын даамын татууга жана ырахат алууга жооп берет. Эгер алар жакшы иштебей калса, адам көп жей баштайт. Буга азыктын сапаты таасир бериши мүмкүн. Азыр жарым фабрикат азыктарда консерванттар жана химиялык боёктор бар экендиги белгилүү. Ошолор рецепторлорго зыянын тийгизип жатат. Конспирологиялык теория боюнча адамдын даам сезгичтиги канчалык төмөн болсо, тамакка ошончолук баш-оту менен кирип кетет", — деген Генералов.

Лишний вес - Sputnik Кыргызстан
Арыктоого жардам берчү беш майлуу азык аталды
Дарыгер белгилегендей, рецепторлорду калыбына келтирүүгө болот. Бул үчүн "баңгизаттай тартып турган" пайдасынан зыяны көп азыктардан баш тартуу керек.

"Жарым фабрикаттарды, фастфудду канчалык аз жесе, рецепторлор ошончолук өз калыбында иштеп баштайт. Алар калыбына келүүгө жөндөмдүү. Ошондуктан эт, жумуртка, балык жана жашылчадан даярдалган салаттарга өтүү керек. Адам пайдалуу тамактарды жеп баштаганда башка азыктардын чыныгы даамын сезет. Кадимки помидор же бадыраңдын дагы даамы укмуш экенин сезесиз. Сиз мурда кондитердик азыктарды көп жегенде углеводдун ченемин жогорулатып жибергенсиз. Аларды жебей калганда рецепторлор ордуна келет", — деген доктор.

Окумуштуулар буга чейин салмак кошууга жыт дагы таасир берерин айтып чыгышкан.

Жаңылыктар түрмөгү
0