00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 06:00
06:00
5 мин
Утро хорошего дня
Как работает единственный зоопарк Кыргызстана – беседа с директором Каракольского зоопарка
06:05
44 мин
Жаңылыктар
07:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
3 мин
Утро хорошего дня
Гипертония и гипотония: как здоровье человека зависит от давления
08:04
40 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Будь в курсе
Как выбирают профессию пограничника?
12:04
43 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
Как распознать порок сердца у не родившегося ребенка — беседа с диагностом
14:05
45 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
4 мин
Максимальный репост
Дачники КР требуют решить свои проблемы. Нужен ли для этого новый закон?
16:05
38 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
Общая история России и Кыргызстана: как сформировать позитивное отношение к ней у молодежи
18:06
39 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:00
5 мин
Об экономике и не только
Экономика и безопасность – что обсуждали на Валдайском форуме в Уфе?
20:06
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 06:00
06:00
3 мин
Утро хорошего дня
Гипертония и гипотония: как здоровье человека зависит от давления
06:03
40 мин
Жаңылыктар
07:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 08:00
08:00
4 мин
Утро хорошего дня
Как бороться с преступлениями в отношении несовершеннолетних
08:04
38 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
4 мин
Будь в курсе
10 лет ЕАЭС: Почему интеграция оправдала ожидания?
12:05
52 мин
Жаңылыктар
13:01
2 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
4 мин
Особый акцент
Как снизить негативное влияние Запада — беседа с экспертом
14:05
47 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Максимальный репост
10 лет с подписания договора о ЕАЭС: что изменилось в работе предпринимателей с момента вступления КР в союз
16:05
46 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
10 лет со дня подписания договора о ЕАЭС: Что поменялось в социальной сфере стран-участниц за это время
18:06
42 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
4 мин
Новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:00
5 мин
Между строк
Роль Толстого в формировании мировой культуры и нравственности
20:05
40 мин
Ачык кеп
Быйылкы айдап-себүү иштеринде дыйкандар эмнеге көңүл бурушу керек?
23:05
42 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Кеңседе иштегендер кантип туура тамактанышы керек? Диетологдун кеңеши

CC0 / Pixabay / StockSnapПравильное питание в офисе
Правильное питание в офисе - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Диетолог ланч-бокстун жарым бөлүгүн жашылчалар ээлеши керектигин белгилеген. Алар бат сиңгендиктен тамактан кийин уйкуну келтирбейт.

БИШКЕК, 23-фев. — Sputnik. Россиянын диетологдор улуттук бирикмесинин мүчөсү Людмила Денисенко кеңседе иштегендерге туура тамактануунун жолдорун айтып бергенин "Известия" жазды.

Адистин айтымында, толук түштөнүүгө мүмкүнчүлүк болбой жатса ар түрдүү тамактар менен шам-шум этүү керек.

"Ланч-боксуңарга (бир нече бөлүктөн турган тамак салынуучу контейнер) азыктын бир канча түрүн салып алгыла. Маселен, углеводго бай жашылча менен дан азыктары көпкө чейин ток кармайт. Ошондой эле авокадонун, күн караманын, жаңгактын майы да пайдалуу. Муну менен биргеликте тамак ашты сиңирүүгө жардам бере турчу клетчаткага мол жер-жемиштер, буурчак, улпактарды жегенди унутпагыла", — деди адис.

Диетолог ланч-бокстун жарым бөлүгүн жашылчалар ээлеши керектигин белгилеген. Алар бат сиңгендиктен тамактан кийин уйкуну келтирбейт.

Гречка. Архив - Sputnik Кыргызстан
Дарыгер: гречка онкологиялык ооруларды алдын алат
Ал балык менен деңиз азыктарын кеңсенин ашканасында жылытып, анын жыты менен кесиптештердин көңүлүн бурдурбоого кеңеш берген.

"Азыктарды жылытууга мүмкүнчүлүк болбой калат. Ал үчүн кой, үндүк же тооктун кайнатылган этин, бадыраң, болгар калемпири, сабиз жана капустанын жалбырактарын салып алуу керек. Буга майлуу эмес сыр менен йогуртту кошуп алууга болот", — деген адис.

Денисенко мындан тышкары тамакты жылытууга шарт болбосо тоок эти кошулган салаттарды жасап алууну сунуштаган.

Жаңылыктар түрмөгү
0