00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
10:01
3 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Стоп-кадр
19:05
43 мин
Ежедневные новости
20:00
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Күн башат
Кыргыз элинин салты да дини да ысырапкорчулукка каршы келет – ысырапты алдын-алуу иштери тууралуу тегерек стол
09:04
43 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:01
3 мин
Тема дня
Итоги межправсовета ЕАЭС: какие решения повлияют на жизнь кыргызстанцев
10:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Балдардын укугун коргой турган соцкызматкер болуп кимдер иштей алат? — максаты жана талаптары
11:04
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Максимальный репост
Кто и как контролирует исполнение решений президента?
12:05
36 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Күн башат
Республика боюнча стоматологиялык балдар клиникалары кайра жанданышы керек — эмнеге тиш ооруларына көңүл буруу зарыл?
13:05
46 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
Взгляд на ЕАЭС с точки зрения истории — беседа с аналитиком
14:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ачык кеп
Айрым товарларды акциздик маркасы жок жүгүртүүгө тыюу кирүүдө - пайдасы жана талкуу жараткан жагдайлары
15:05
38 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Туяк
Согуштан аман келгениме сүйүнөм
17:04
46 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Наследники
Наследие Садыбакаса Умурзакова: вклад ученого в географию и топонимику Кыргызстана
18:07
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Спортбокс
Дүйнөнү багындырган көзү азиз паратриатлет — спорттогу жолу, жетишкендиктери
19:06
43 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
Айрым товарларды акциздик маркасы жок жүгүртүүгө тыюу кирүүдө - пайдасы жана талкуу жараткан жагдайлары
21:05
38 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Кеңседе иштегендер кантип туура тамактанышы керек? Диетологдун кеңеши

CC0 / Pixabay / StockSnapПравильное питание в офисе
Правильное питание в офисе - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Диетолог ланч-бокстун жарым бөлүгүн жашылчалар ээлеши керектигин белгилеген. Алар бат сиңгендиктен тамактан кийин уйкуну келтирбейт.

БИШКЕК, 23-фев. — Sputnik. Россиянын диетологдор улуттук бирикмесинин мүчөсү Людмила Денисенко кеңседе иштегендерге туура тамактануунун жолдорун айтып бергенин "Известия" жазды.

Адистин айтымында, толук түштөнүүгө мүмкүнчүлүк болбой жатса ар түрдүү тамактар менен шам-шум этүү керек.

"Ланч-боксуңарга (бир нече бөлүктөн турган тамак салынуучу контейнер) азыктын бир канча түрүн салып алгыла. Маселен, углеводго бай жашылча менен дан азыктары көпкө чейин ток кармайт. Ошондой эле авокадонун, күн караманын, жаңгактын майы да пайдалуу. Муну менен биргеликте тамак ашты сиңирүүгө жардам бере турчу клетчаткага мол жер-жемиштер, буурчак, улпактарды жегенди унутпагыла", — деди адис.

Диетолог ланч-бокстун жарым бөлүгүн жашылчалар ээлеши керектигин белгилеген. Алар бат сиңгендиктен тамактан кийин уйкуну келтирбейт.

Гречка. Архив - Sputnik Кыргызстан
Дарыгер: гречка онкологиялык ооруларды алдын алат
Ал балык менен деңиз азыктарын кеңсенин ашканасында жылытып, анын жыты менен кесиптештердин көңүлүн бурдурбоого кеңеш берген.

"Азыктарды жылытууга мүмкүнчүлүк болбой калат. Ал үчүн кой, үндүк же тооктун кайнатылган этин, бадыраң, болгар калемпири, сабиз жана капустанын жалбырактарын салып алуу керек. Буга майлуу эмес сыр менен йогуртту кошуп алууга болот", — деген адис.

Денисенко мындан тышкары тамакты жылытууга шарт болбосо тоок эти кошулган салаттарды жасап алууну сунуштаган.

Жаңылыктар түрмөгү
0