БИШКЕК, 16-дек. — Sputnik. Окумуштуулар шоколадды көп жегенди сунуштап, анын илимий жактан тастыкталган сегиз пайдасын санап берди. Бул туурасында "Известия" адистерге таянуу менен жазды.
Маалыматка ылайык, биринчи кезекте шоколаддын курамындагы антиоксиданттар кычкылтектин сиңишине жардам берет. Экинчиден, таттуудагы нитриттер организмди көтөрүмдүү, чыдамкай кылат.
Ошондой эле шоколад жегендердин маанайы көтөрүлүп, көп ачууланбайт. Башка аныктамалар боюнча мээнин иштешин, эске тутууну жакшыртып, чечим кабыл алууда ойду топтогонго жардам берет.
Ал эми дагы башка адистердин айтымында, таттуудан өзүн мажбурлап баш тарткан адамдын психикасы бузулуп, зыяндуу тамактарды көп жеп баштайт.
Андан сырткары, жүрөк-кан тамыр системасын бекемдей турганы айтылат.