00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
3 мин
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
2 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Экономикалык панорама
17:04
43 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
2 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:00
6 мин
Между строк
Харри Холе: идеал детектива или реалистичный герой? Обсуждаем с Александром Зеличенко
20:06
48 мин
Ачык кеп
Күз-кыш мезгилине карата көмүрдү казуунун көрсөткүчү жана баалары
23:03
52 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Канткенде ичеги-карын жакшы иштейт? Окумуштуулардын кеңеши

© Sputnik / Виталий Белоусов / Медиабанкка өтүүТамак-аш. Архив
Тамак-аш. Архив - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Ичеги-карындын ишинин бузулушуна бир нече фактор таасир этет.

БИШКЕК, 11-фев. — Sputnik. Ичеги-карындын жакшы иштешин клетчаткалар жөнгө салат. Бул тууралуу The Telegraph басылмасына шилтеме берип РИА Новости жазды.

Деятельность республиканского наркологического центра в Бишкеке - Sputnik Кыргызстан
Окумуштуулар депрессиядан арылтчу диетаны айтышты
Британиялык диетолог Мэтт Перкинстин айтымында, клетчаткаларга бай макарон, алмурут, коон, брокколи, сабиз, жаңгак сыяктуу азыктар ичеги-карындын капталдарын тазалап, анын жакшы иштешине таасир этет.

Ал эми Женни Боденхам аттуу диетолог ичеги-карынга жардам берүү үчүн таттуу жана майлуу тамактарга чектөө киргизүүнү сунуштайт. Анын пикиринде, мындай тамактар ичеги-карындын микрофлорасын бузуп, тамактын сиңүүсүн начарлатат, териге бүдүрлөр чыгып кетүүсүнө алып келет.

Ичеги-карындын начар иштешине стресс дагы себеп болуусу мүмкүн. Андыктан, адистер майда-чүйдө нерсеге ойлонуп, маанайды чөктүрбөөгө үндөйт.

Жаңылыктар түрмөгү
0