00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
4 мин
Жаңылыктар
17:00
4 мин
Ежедневные новости
18:00
5 мин
Жаңылыктар
19:00
5 мин
Ежедневные новости. Погода на завтра
20:00
4 мин
Об экономике и не только
20:04
54 мин
Ежедневные новости
08:00
5 мин
Жаңылыктар
09:00
5 мин
On air
09:52
2 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:01
3 мин
Структура личности
Тайны мастерства шоуменов: как создать идеальный праздник
10:04
36 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
150 миллион сомго чейин арзандатылган насыялар - дыйкан-фермерлер мамлекеттен кантип жана эмнеге жардам ала алышат?
11:04
44 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Максимальный репост
Налоги, образование и миграция: ключевые инициативы 2024 года в Кыргызстане
12:04
48 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Күн башат
Кыргыз улуттук “Манас” театры 2024-жылы 250дөн ашык иш-чара өткөрдү — кийинки жылы кандай өзгөрүүлөр болот?
13:05
49 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
Особый акцент
On air
14:05
60 мин
Ачык кеп
Соңку жылдары айыл чарба тармагына өзгөчө көнүл бурулууда — сан менен сапатынын көрсөткүчтөрү кандай?
15:04
51 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Структура личности
Как предпринимательница из Кыргызстана вышла на рынок ЕАЭС
16:04
47 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
3 мин
Экономикалык панорама
Химиялык өндүрүш. Эмнеге Кыргызстанда жасалган товарлар ички рынокто колдоо таппай жатат?
17:04
43 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Тема дня
Налоговая реформа, переход на ККМ, споры вокруг ЭТТН - итоги года в торговле
18:07
44 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 19:00
19:01
5 мин
Кеменгер
Коомдо агрессия эмнеден пайда болот?
19:06
42 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:01
5 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 21:00
21:01
3 мин
Ачык кеп
Соңку жылдары айыл чарба тармагына өзгөчө көнүл бурулууда — сан менен сапатынын көрсөткүчтөрү кандай?
21:04
51 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Импорттолгону кооптуу. COVID-19 тоңдурулган азыкта канча убакыт сакталат

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Медиабанкка өтүүКолбасное производство в Тамбовской области
Колбасное производство в Тамбовской области - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Макалада коронавирус Кытайдын Шэньчжэнь шаарына Бразилиядан алып келинген тоок этинен, ошондой эле Эквадордон импорттолгон креветкалардан табылганы айтылат.

БИШКЕК, 21-авг. — Sputnik. Коронавирус инфекциясы тоңдурулган азык-түлүктөрдө үч жумага чейин сакталышы мүмкүн. Мындай бүтүмгө сингапурдук окумуштуулар келгенин РИА Новости жазды. 

Адистердин лабораториялык изилдөөлөрү SARS-CoV-2 сыртка ташылуучу азыктарга ылайыкталган температурада көбүрөөк жашай аларын аныктаган.

"Стандарттык муздатууда (төрт градус) жана стандарттык тоңдурууда (-20 градус) тоок, чочко жана балык этиндеги коронавирус 21 күнгө чейин жугуштуу болору аныкталды. Эксперимент үчүн ушул үч азык алынган. Ошондуктан биз импорттолгон тамакта оору бар болсо ал элге жумушчулар аркылуу жугушу мүмкүн деп эсептейбиз. Сырттан ташылган азыктар коопсуз болушу үчүн ишканалар жоопкерчиликти сезип, бардык санитардык-гигиеналык эрежелерди сакташы керек", — деген окумуштуулар.

Макалада айтылгандай, буга чейин коронавирус Кытайдын Шэньчжэнь шаарына Бразилиядан алып келинген тоок этинен, ошондой эле Эквадордон импорттолгон креветкалардан табылган.

Коронавирус беш жерден жугат. Окумуштуулар санап беришти

Ал эми ДССУнун саламаттык сактоо тармагы боюнча өзгөчө кырдаалдар программасынын директору Майкл Райан COVID-19 азык-түлүк аркылуу жуккандыгы жөнүндө эч кандай далил жок экендигин айткан. Уюмдун өзгөчө оорулар бөлүмүнүн техникалык тобунун жетекчиси Мария Ван Керкхове вирус азыктардын кутусунда же таңгагында калып калышы мүмкүндүгүн билдирген.

Жаңылыктар түрмөгү
0