00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
4 мин
Ежедневные новости
12:00
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:04
44 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Көз мончок
Каржылык сабаттуулукту кайсы курактан башташ керек? — же курактын тиешеси жокпу?
15:04
55 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Sputnikteн сүйлөйбүз
Өлкөдө желимден кагаз баштыктар менен таңгактарга өтүү үчүн кандай аракеттер көрүлүүдө?
17:31
26 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Импорттолгону кооптуу. COVID-19 тоңдурулган азыкта канча убакыт сакталат

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Медиабанкка өтүүКолбасное производство в Тамбовской области
Колбасное производство в Тамбовской области - Sputnik Кыргызстан
Жазылуу
Макалада коронавирус Кытайдын Шэньчжэнь шаарына Бразилиядан алып келинген тоок этинен, ошондой эле Эквадордон импорттолгон креветкалардан табылганы айтылат.

БИШКЕК, 21-авг. — Sputnik. Коронавирус инфекциясы тоңдурулган азык-түлүктөрдө үч жумага чейин сакталышы мүмкүн. Мындай бүтүмгө сингапурдук окумуштуулар келгенин РИА Новости жазды. 

Адистердин лабораториялык изилдөөлөрү SARS-CoV-2 сыртка ташылуучу азыктарга ылайыкталган температурада көбүрөөк жашай аларын аныктаган.

"Стандарттык муздатууда (төрт градус) жана стандарттык тоңдурууда (-20 градус) тоок, чочко жана балык этиндеги коронавирус 21 күнгө чейин жугуштуу болору аныкталды. Эксперимент үчүн ушул үч азык алынган. Ошондуктан биз импорттолгон тамакта оору бар болсо ал элге жумушчулар аркылуу жугушу мүмкүн деп эсептейбиз. Сырттан ташылган азыктар коопсуз болушу үчүн ишканалар жоопкерчиликти сезип, бардык санитардык-гигиеналык эрежелерди сакташы керек", — деген окумуштуулар.

Макалада айтылгандай, буга чейин коронавирус Кытайдын Шэньчжэнь шаарына Бразилиядан алып келинген тоок этинен, ошондой эле Эквадордон импорттолгон креветкалардан табылган.

Коронавирус беш жерден жугат. Окумуштуулар санап беришти

Ал эми ДССУнун саламаттык сактоо тармагы боюнча өзгөчө кырдаалдар программасынын директору Майкл Райан COVID-19 азык-түлүк аркылуу жуккандыгы жөнүндө эч кандай далил жок экендигин айткан. Уюмдун өзгөчө оорулар бөлүмүнүн техникалык тобунун жетекчиси Мария Ван Керкхове вирус азыктардын кутусунда же таңгагында калып калышы мүмкүндүгүн билдирген.

Жаңылыктар түрмөгү
0