18:37 19 Бештин айы 2018
Түз эфир
  • USD69.8381
  • EUR79.6224
  • RUB1.0406
Инфографика

Устукан тартуу маданияты

Кыскача шилтеме алуу
37146811
Койду кантип туура устукандоо керек

Кыргыз элинде байыртадан эле устукан бөлүштүрүүгө чоң маани берилип келет. Бир эле туура эмес тартылган устукан эки уруунун мамилесине доо кетирип, табакташ адамды душманга айлантып да жибериши мүмкүн.

Устукан тартуу кыргыздын тамак-аш маданиятына гана эмес, социалдык карым-катнаштын негизин түзүүчү улуу-кичүү, аял-эркек, тууган-дос мамилелерин, алардын ордун чагылдырган олуттуу көрүнүш. Ушундан улам дасторкондо кайсы устуканды кимге тартуу керектигин билип алуу, өзгөчө бүгүнкү жаштар үчүн орчундуу маселе экени талашсыз. Сунушталган инфографика кыргыздын салт-маданияты жөнүндөгү билимиңизди кеңейтүүгө көмөкчү болот деген ишеним чоң.

Тема боюнча

Жарма жана бозо — кыргыздын улуттук суусундуктары. Касиеттери жана жасоо ыкмалары
Боз үй — кыргыздардын уникалдуу турак-жайы
Кымыз — дарылык касиетке ээ улуттук суусундук
Белгилер:
бешбармак, устукан, бир тууган, Койдун эти, Кыргызстан
Колдонуу эрежелериПикирлер

Дагы инфографика

ЭҢ МААНИЛҮҮ