00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Жаңылыктар
09:00
4 мин
Ежедневные новости
10:00
4 мин
Жаңылыктар
11:01
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
15:53
4 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
4 мин
Ежедневные новости
18:00
6 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 09:00
09:00
4 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 10:00
10:00
4 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 11:00
11:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 12:00
12:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 13:00
13:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 14:00
14:01
3 мин
ОГО!
Люди и события, которые не оставили нас равнодушными
14:04
43 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 15:00
15:01
3 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 16:00
16:01
3 мин
Жаңылыктар
Жаңылыктар. Чыгарылыш 17:00
17:01
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 18:00
18:01
5 мин
Киноблог
От Чокморова до новых звезд: будущее кыргызского кинематографа
18:06
47 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Жайдын ысыгында кандай тамактануу керек?

© Sputnik / Виталий Тимкив / Медиабанкка өтүүЫсыкта балмуздак жеген аялдар. Архивдик сурөт
Ысыкта балмуздак жеген аялдар. Архивдик сурөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 01.07.2024
Жазылуу
Диетолог адамдын денеси ысыктан стресс аларын белгиледи.
БИШКЕК, 1-июл. — Sputnik. Жайдын ысыгында кандай тамактанып, эмнелерди жеш керектигин РИА Новостиге диетолог, инфузиялык терапия тармагынын негиздөөчүсү Камиль Вильданов айтып берди.

"Аптапта алгач эле рациондо табигый антиоксиданттарга, С жана Е витаминдерине бай азыктарды пайдаланышыбыз керек. Алар клеткаларды жогорку температурадан жаралган кычкылдануу стрессинен коргоого жардам берет. Мындан тышкары, В тобундагы витаминдер ысыкта адамдын жакшы жүрүшүнө көмөктөшөт. Анан, албетте, жайында сууну көп ичүү зарыл", — деген ал.

Ошондой эле курамында суусу көп жашылчалар, атап айтканда, 92 пайыз суу камтыган дарбыз, 95 пайыз суудан турган бадыраң менен сельдерейди күнүмдүк азыкка кошуу керек.
Вильданов калий менен магнийге бай чианын уругу, кабачок жана кокостун суусу организмде суунун балансын кармоого жардам берерин кошумчалады.
"Майы азыраак йогурт ичеги-карындын иштешин жакшыртып, сууну, тамак-ашты сиңирүүгө көмөктөшөт. Көк чөптөрдөн жалбызга көңүл буруңуз. Ал денени сергитип, дененин ички табын түшүрүүгө жардам берет. Андан тышкары, антиоксиданттарга бай кинза организмди керексиз заттардан арылтат", — деп кеңеш берген адис.
Ошондой эле көк чай менен имбирь кошулган чай аптаптуу ысыкта сергитип гана тим болбостон, тамакты да жакшы сиңирет. Ошол эле учурда белоктуу азыктар, анын ичинде малдын этин жебей эле койгон оң.
Төшөктө уктап жаткан кыз. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 19.06.2024
Сомнолог уйкунун бузулушу семирүүнү шарттай турганын эскертти
Жаңылыктар түрмөгү
0