https://sputnik.kg/20231203/kysh-suuk-organizm-chaj-suusunduk-dietolog-1080938901.html
Диетолог адамды кышта үшүтпөгөн суусундуктарды айтты
Диетолог адамды кышта үшүтпөгөн суусундуктарды айтты
Sputnik Кыргызстан
Адистин айтымында, түрдүү татымал, мөмө кошулган суусундуктарды ичүү менен бактериялардан да кутулууга болот. 03.12.2023, Sputnik Кыргызстан
2023-12-03T10:26+0600
2023-12-03T10:26+0600
2023-12-03T10:26+0600
кыш
суук
организм
чай
суусундук
диетолог
кеңеш
https://sputnik.kg/img/07e7/0c/02/1080938187_0:0:1920:1080_1920x0_80_0_0_2eb1bfc1d19258b997d755d99b47e09d.jpg
БИШКЕК, 3-дек. — Sputnik. Анардын ширеси, липа же ромашкадан демделген, мөмө-чөмө, татымалдар кошулган чай кышкы суукта адамды үшүтпөй, ден соолукка да пайдасын тийгизет. Нутрициолог, фитотерапевт Анжелика Дюваль Sputnik радиосуна курган маегинде суукта иче турган суусундуктар тууралуу айтып берди. Диетолог мындай суусундуктардын биринин даярдоо ыкмасын да айтып берди.Эки-үч чоң кашык ит мурунду 80 градус ысык болгон бир литр сууга салабыз. Суу андан ысык болсо пайдалуулугу жоголот, себеби С витамини өтө ысыкты сүйбөйт. Андан кийин 20 мүнөт тыныктырып, ага алма пюресин, имбирди майдалап кошобуз, апельсиндин кабыгын да кошсок болот. Мындан тышкары, кардоман жана суусундукту таттуу кыла турган азык салабыз. Бул суусундук 20 мүнөт тыныгып турушу керек.
https://sputnik.kg/20231107/ashkok-kok-chop-tamak-ash-racion-dietolog-1080255355.html
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Жаңылыктар
kg_KG
Sputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://sputnik.kg/img/07e7/0c/02/1080938187_0:0:1708:1280_1920x0_80_0_0_7e4e85d9671e86d60d6df543eb3cf85c.jpgSputnik Кыргызстан
media@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
кыш, суук, организм, чай, суусундук, диетолог, кеңеш
кыш, суук, организм, чай, суусундук, диетолог, кеңеш
Диетолог адамды кышта үшүтпөгөн суусундуктарды айтты
Адистин айтымында, түрдүү татымал, мөмө кошулган суусундуктарды ичүү менен бактериялардан да кутулууга болот.
БИШКЕК, 3-дек. — Sputnik. Анардын ширеси, липа же ромашкадан демделген, мөмө-чөмө, татымалдар кошулган чай кышкы суукта адамды үшүтпөй, ден соолукка да пайдасын тийгизет. Нутрициолог, фитотерапевт Анжелика Дюваль
Sputnik радиосуна курган маегинде суукта иче турган суусундуктар тууралуу айтып берди.
"Анардын ширесине же ромашка, липадан демделген чайларга түрдүү кошулмаларды кошсок болот. Мөмө-жемиштерди, анын ичинен көбүнчө кызыгат, чычырканак, ит мурун, карагат, клюква, алча кошсо жакшы. Мындан тышкары, алма, апельсин, лимон да сунушталат. Татымалдардан гвоздика, корица, кардоман, имбир, мускат жаңгагын колдонуу жакшы натыйжа берет. Бул татымалдарды чайга кошуп ичүү менен бактерияларга каршы да күрөшүүгө болот", – деген Дюваль.
Диетолог мындай суусундуктардын биринин даярдоо ыкмасын да айтып берди.
Эки-үч чоң кашык ит мурунду 80 градус ысык болгон бир литр сууга салабыз. Суу андан ысык болсо пайдалуулугу жоголот, себеби С витамини өтө ысыкты сүйбөйт. Андан кийин 20 мүнөт тыныктырып, ага алма пюресин, имбирди майдалап кошобуз, апельсиндин кабыгын да кошсок болот. Мындан тышкары, кардоман жана суусундукту таттуу кыла турган азык салабыз. Бул суусундук 20 мүнөт тыныгып турушу керек.
7 Жетинин айы 2023, 10:09