00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ежедневные новости
08:00
4 мин
Жаңылыктар
09:00
2 мин
Ежедневные новости
12:01
4 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
4 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
5 мин
Жаңылыктар
19:01
4 мин
Ежедневные новости
20:00
3 мин
07:46
5 мин
Ежедневные новости
08:00
3 мин
Жаңылыктар
09:00
3 мин
Ежедневные новости
12:01
3 мин
Жаңылыктар
13:01
3 мин
Ежедневные новости
14:01
3 мин
Жаңылыктар
15:01
3 мин
Ежедневные новости
16:01
3 мин
Жаңылыктар
17:01
3 мин
Ежедневные новости
18:01
4 мин
Жаңылыктар
19:01
5 мин
Ежедневные новости
Ежедневные новости. Выпуск 20:00
20:00
5 мин
Между строк
Ностальгия по детству в повести Гафура Гуляма "Озорник"
20:05
45 мин
Ачык кеп
Таштандыны баш аламан таштагандар жазаланууда - “Тазалык” таштанды көйгөйүн кантип чечип жатат?
23:04
41 мин
КечээБүгүн
Эфирге
г. Бишкек89.3
г. Бишкек89.3
г. Каракол89.3
г. Талас101.1
г. Кызыл-Кыя101.9
г. Нарын95.1
г. Чолпон-Ата105.0
г. Ош, Жалал-Абад107.1

Диетолог адамды кышта үшүтпөгөн суусундуктарды айтты

© Photo / Unsplash / Malte HelmholdЫсык чай ичүү. Иллюстративдик сүрөт
Ысык чай ичүү. Иллюстративдик сүрөт - Sputnik Кыргызстан, 1920, 03.12.2023
Жазылуу
Адистин айтымында, түрдүү татымал, мөмө кошулган суусундуктарды ичүү менен бактериялардан да кутулууга болот.
БИШКЕК, 3-дек. — Sputnik. Анардын ширеси, липа же ромашкадан демделген, мөмө-чөмө, татымалдар кошулган чай кышкы суукта адамды үшүтпөй, ден соолукка да пайдасын тийгизет. Нутрициолог, фитотерапевт Анжелика Дюваль Sputnik радиосуна курган маегинде суукта иче турган суусундуктар тууралуу айтып берди.
"Анардын ширесине же ромашка, липадан демделген чайларга түрдүү кошулмаларды кошсок болот. Мөмө-жемиштерди, анын ичинен көбүнчө кызыгат, чычырканак, ит мурун, карагат, клюква, алча кошсо жакшы. Мындан тышкары, алма, апельсин, лимон да сунушталат. Татымалдардан гвоздика, корица, кардоман, имбир, мускат жаңгагын колдонуу жакшы натыйжа берет. Бул татымалдарды чайга кошуп ичүү менен бактерияларга каршы да күрөшүүгө болот", – деген Дюваль.
Диетолог мындай суусундуктардын биринин даярдоо ыкмасын да айтып берди.
Эки-үч чоң кашык ит мурунду 80 градус ысык болгон бир литр сууга салабыз. Суу андан ысык болсо пайдалуулугу жоголот, себеби С витамини өтө ысыкты сүйбөйт. Андан кийин 20 мүнөт тыныктырып, ага алма пюресин, имбирди майдалап кошобуз, апельсиндин кабыгын да кошсок болот. Мындан тышкары, кардоман жана суусундукту таттуу кыла турган азык салабыз. Бул суусундук 20 мүнөт тыныгып турушу керек.
Ашпозчу жашылча жемиштен салат жажап жатат  Иллюстративдик сүрөт  - Sputnik Кыргызстан, 1920, 07.11.2023
Диетолог чөп-чардын пайдасын толук алуу үчүн аны туура колдонууну түшүндүрдү
Жаңылыктар түрмөгү
0